HDZ DNŽ PREDSTAVIO KANDIDATE ZA LOKALNE IZBORE

Dalibor Milan: Krećemo srčano kako bismo vratili HDZ u Metković, tamo gdje mu je oduvijek bilo mjesto

Objavljeno 6. travnja 2017. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, Foto Galerija, News, Politika, Video.

Dalibor Milan, Andrej Plenković, Damir Raič

U prisutnosti predsjednika stranke, Andreja Plenkovića, u utorak je u Dubrovniku HDZ predstavio kandidate s područja Dubrovačko-neretvanske županije za načelnike, gradonačelnike i župana na predstojećim lokalnim izborima.

Pozdraviviši stranačke kolege, kandidat za gradonačelnika Metkovića, Dalibor Milan, tom se prilikom obratio riječima (video):

– Krećemo srčano kako bismo vratili HDZ u Metković, tamo gdje mu je oduvijek bilo mjesto. U HDZ-u više nema alibi kandidata, danas HDZ igra samo na pobjedu, bez obzira na političke protivnike. Često sam slušao svoje sugrađane koji govore kako nisu zadovoljni načinom na koji se vodi Metković jer je u našem gradu postalo važno tko je čiji, a ne tko što zna. Koga se bojimo? Kome se to ne želimo zamjerati. Ne želim više uzmicati! Kad je Most pobijedio, ljudi su očekivali nešto bolje, ali nismo dobili ništa jer smijeniti i zamijeniti ljude ne znači voditi Grad. Nekima je vlast u Metkoviću postala odskočna daska za odlazak u Zagreb. Aktualna vlast je podijelila građane, a naša opcija nije – zavadi pa vladaj, naglasio je Milan.

Galerija

Na predstojeće lokalne izbore osvrnuo se i HDZ-ov kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, istaknuvši kako su u demokraciji izbori ispit za sve političare koji se polaže pred biračima.

– Taj ispit je za nas 21. svibnja na lokalnim izborima i za njega je potrebno pripremiti što smo radili do sada, s kakvim programom idemo za naredno razdoblje i s kojim ljudima obećajemo da ćemo program ostvariti. Uvjeren sam da ćemo 21. svibnja pobijediti i za županiju i za sve gradove i općine. Posebno će bit slatka pobjeda u Gradu Dubrovniku i gradu Metkoviću. – rekao je Dobroslavić.

Naglasio je kako su iza njega dva vrlo uspješna mandata.

– Nismo išli s populizmom i demagogijama, nismo pravili predstave i cirkuse, borili smo se za vitalne interese ovog područja. Kad smo mi govorili Pelješki most oni su govorili “iluzija za budale”. Kad smo mi govorili regija oni su govorili “pa možemo mi i sa Splitom”. Kad smo mi govorili da autocesta prolazi našim zaleđem oni su govorili pa možemo mi preko Trebinja do Zagreba. Kad smo mi govorili ne damo škoje, Milanović je govorio “pa neće nas dva kamena posvadit s BiH. – kazao je između ostalog Dobroslavić.

Istaknuvši kako mu je posebno drago što je u Dubrovniku predsjednik HDZ-a Andrej Plenković svojim je stranački kolegama kazao kako su sastavili sjajan tim za izborno natjecanje.

– Mislim kako ste sastavili sjajan tim jer riječ je o ljudima koji su mješavina i iskustva, i mladosti. HDZ gradi nove ljude za budućnost Hrvatske na najkvalitetniji mogući način i to pozdravljam. U ove lokalne izbore idemo s vrlo čvrstim ambicijama. Svaki novi izbori su novi test, a jedina prava anketa bit će ona 21. svibnja. Praktički gotovo svuda idemo samostalno na lokalnim izborima. Svi smo svjesni vlastitih potencijala i snage. Za Dubrovačko-neretvansku županiju je posebno važno da svi naši kandidati i kandidatkinje stave fokus na tri temeljna pitanja, a to su prometna povezanost, poljoprivreda i turizam koji se tiče svakog rada ove županije. S obzirom da sam i ja na pola domaći, obećavam doći još koji put tijekom kampanje u Dubrovnik. – rekao je Plenković.

Foto-galerija: Dubrovnik Press

Komentari