Ostanimo u kontaktu

JEDNA OD MJERA ZA RAZVOJ GOSPODARSTVA I ZAPOŠLJAVANJE

Dalibor Milan: Potaknut ćemo zapošljavanje kroz ulaganja u izgradnju staračkih domova, hotela za starije osobe i hotela za invalide

Objavljeno prije

Dalibor Milan, HDZ

Metković i dolina Neretve imaju odličan geografski položaj: blizina Dubrovnika, Splita, Mostara, Međugorja i Sarajeva, povoljnu mediteransku klimu, proizvodnju zdrave hrane u neposrednoj okolici, industrijski nezagađeni prostor i radišno stanovništvo.

Sve ovo navedeno čini komparativnu prednost i pruža izvanredne mogućnosti za poticanje ulaganja u izgradnju staračkih domova, hotela za starije i hotela za invalide.

Trenutno samo Europom svake godine putuje preko 80 milijuna turista invalida, stanovništvo je sve starije, uz to dio starijeg stanovništva iz sjevernijih dijelova Europe veći dio godine boravi u južnijim dijelovima. U Hrvatskoj su višegodišnje liste čekanja za smještaj u domove za starije i  nemoćne osobe. Uskoro će biti u funkciji i Dnevna bolnica u Metkoviću, čime će se omogućiti i pružanje adekvatne zdravstvene skrbi.

Stoga, kad postanem gradonačelnik Metkovića pokrenut ću:

 • Izmjenu prostornog plana s ciljem da se na prostoru Podkraj (od table Metković do Izvora) formira građevinska zona,
 • Zatražit ću od RH odricanje prava vlasništva u korist Grada Metkovića,
 • Uz pomoć EU socijalnog fonda (prekogranična suradnja i pružanje socijalnih usluga za starije i nemoćne), EU regionalnog razvojnog fonda (infrastrukturna ulaganja), Ministarstva regionalnog razvoja RH (financiranje infrastrukture), stvoriti ćemo preduvjete za investitore,
 • Svim investitorima će se omogućiti izgradnja objekata na infrastrukturno uređenim parcelama uz simboličnu cijenu zemljišta od 1,00 kn, ali uz obvezno zapošljavanje domaće građevinske struke i radnika s područja Metkovića u budućim objektima,
 • Preostalo građevinsko zemljište na predmetnoj lokaciji bit će vlasništvo grada Metkovića na kojem će se graditi stambeni objekti po povoljnijim cijenama obzirom da će grad imati zemljište i osiguranu infrastrukturu, a što bi mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja.

Pokretanjem gornjih aktivnosti:

 • Pokrenut će se građevinski sektor i time zapošljavanje dijela nezaposlenih,
 • Zaposlit će se domaće stanovništvo koje je na Zavodu za zapošljavanje godinama, te za njihova zanimanja nema potražnje, a uz prekvalifikaciju će vrlo brzo pronaći stalan izvor prihoda,
 • Dohodci korisnika stvoreni negdje drugdje biti će potrošeni u Metkoviću,
 • Dio poljoprivrednih proizvoda plasirat će se na kućnom pragu,
 • Prijevoznici, turističke agencije, ugostitelji i obrtnici imat će direktnu korist,
 • Omogućit će povratak kući i visokoobrazovanih Neretvana,
 • Omogućit će jednostavnije rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima.

Ja nudim konkretna rješenja građanima Metkovića, za njihovo dobro i za napredak ovog grada, a ne obećanja. 

Dalibor Milan (HDZ)

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije