Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

JEDNA OD MJERA ZA RAZVOJ GOSPODARSTVA I ZAPOŠLJAVANJE

Dalibor Milan: Potaknut ćemo zapošljavanje kroz ulaganja u izgradnju staračkih domova, hotela za starije osobe i hotela za invalide

Objavljeno prije

Dalibor Milan, HDZ

Metković i dolina Neretve imaju odličan geografski položaj: blizina Dubrovnika, Splita, Mostara, Međugorja i Sarajeva, povoljnu mediteransku klimu, proizvodnju zdrave hrane u neposrednoj okolici, industrijski nezagađeni prostor i radišno stanovništvo.

Sve ovo navedeno čini komparativnu prednost i pruža izvanredne mogućnosti za poticanje ulaganja u izgradnju staračkih domova, hotela za starije i hotela za invalide.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Trenutno samo Europom svake godine putuje preko 80 milijuna turista invalida, stanovništvo je sve starije, uz to dio starijeg stanovništva iz sjevernijih dijelova Europe veći dio godine boravi u južnijim dijelovima. U Hrvatskoj su višegodišnje liste čekanja za smještaj u domove za starije i  nemoćne osobe. Uskoro će biti u funkciji i Dnevna bolnica u Metkoviću, čime će se omogućiti i pružanje adekvatne zdravstvene skrbi.

Stoga, kad postanem gradonačelnik Metkovića pokrenut ću:

 • Izmjenu prostornog plana s ciljem da se na prostoru Podkraj (od table Metković do Izvora) formira građevinska zona,
 • Zatražit ću od RH odricanje prava vlasništva u korist Grada Metkovića,
 • Uz pomoć EU socijalnog fonda (prekogranična suradnja i pružanje socijalnih usluga za starije i nemoćne), EU regionalnog razvojnog fonda (infrastrukturna ulaganja), Ministarstva regionalnog razvoja RH (financiranje infrastrukture), stvoriti ćemo preduvjete za investitore,
 • Svim investitorima će se omogućiti izgradnja objekata na infrastrukturno uređenim parcelama uz simboličnu cijenu zemljišta od 1,00 kn, ali uz obvezno zapošljavanje domaće građevinske struke i radnika s područja Metkovića u budućim objektima,
 • Preostalo građevinsko zemljište na predmetnoj lokaciji bit će vlasništvo grada Metkovića na kojem će se graditi stambeni objekti po povoljnijim cijenama obzirom da će grad imati zemljište i osiguranu infrastrukturu, a što bi mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja.

Pokretanjem gornjih aktivnosti:

 • Pokrenut će se građevinski sektor i time zapošljavanje dijela nezaposlenih,
 • Zaposlit će se domaće stanovništvo koje je na Zavodu za zapošljavanje godinama, te za njihova zanimanja nema potražnje, a uz prekvalifikaciju će vrlo brzo pronaći stalan izvor prihoda,
 • Dohodci korisnika stvoreni negdje drugdje biti će potrošeni u Metkoviću,
 • Dio poljoprivrednih proizvoda plasirat će se na kućnom pragu,
 • Prijevoznici, turističke agencije, ugostitelji i obrtnici imat će direktnu korist,
 • Omogućit će povratak kući i visokoobrazovanih Neretvana,
 • Omogućit će jednostavnije rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima.

Ja nudim konkretna rješenja građanima Metkovića, za njihovo dobro i za napredak ovog grada, a ne obećanja. 

Dalibor Milan (HDZ)

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije