Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

INTERES ILI SUKOB INTERESA?

Božo Petrov opet u fokusu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa

Objavljeno prije

Božo Petrov

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je s 12.000 kuna kaznilo saborskog zastupnika Franju Lucića (HDZ), kako je objasnila zamjenica predsjednice tog Povjerenstva, Tatijana Vučetić, jer nije u imovinskoj kartici naveo dug prema državnom proračunu koji je prikazan na listi dužnika Porezne uprave u iznosu 335.982 kune.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa protiv bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka nije pokrenulo postupak, kako navode jer iz podataka koja su im dostavljena iz ministarstava gospodarstva te okoliša i energetike nije utvrđena interesna povezanost tvrtki koje su ugrađivale razdjelnike s bivšim ministrom gospodarstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Povjerenstvo je sa pet tisuća kuna, isplativo u pet rata, kaznilo gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić jer nije prijavila dar od svoje majke radi podmirenja porezne obaveze u iznosu od 270.979 kuna nastale po osnovi djelatnosti “Drvotokarija 1965” koja je bila u njezinom vlasništvu do prosinca 2013.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Gorana Bradića jer se, kako je rekao Ivanjek, radi o povezanom odnosu između Bradića i bivšeg potpredsjednika Vlade Bože Petrova. Naveo je da direktora i zamjenika te Agencije imenuje Vlada, na sjednici na kojoj je tada sudjelovao i Petrov. Naime, Bradić je Petrovu izdao uvjetnu suglasnost na zahtjev na kredit iz Programa poticane stanogradnje (POS) za gradnju obiteljske kuće, iako svi prijavljeni članovi zajedničkog domaćinstva nisu bili registrirani na istoj adresi.

Ivanjek je rekao da je Bradić prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa jer je zlouporabio posebna prava koja mu pripadaju u odnosu na davanje uvjetne suglasnosti iako nije došlo do realizacije toga subvencioniranog kredita.

Istaknuo je kako se iz priložene dokumentacije ne da iščitati da bi APN nakon odobrenja banke da Petrovu da kredit bilo što utvrđivala ili dodatno tražila, a na što nije ukazivala dotadašnja praksa niti se vidi iz Poslovnika APN-a.

Vijest donosi Hina, opširnije čitajte na Dnevnik.hr.

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije