SDP I HSU ODRŽALI TRIBINU U METKOVIĆU

Bernardić optimističan, vjeruje u Kurana i u svibnju očekuje tri vijećnička mandata

Objavljeno 5. veljače 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Politika.

SDP i HSU, tribina 100 dana Vlade

Galerija

Predsjednici SDP-a i HSU-a, Davor Bernardić i Silvano Hrelja, u petak su posjetili Metković, gdje su u Zgradi političkih stranaka sudjelovali na tribini ‘100 dana Hrvatske vlade‘. Tribina je održana u organizaciji gradskih ogranaka SDP-a i HSU-a na čelu sa predsjednicima Krešimirom Kuranom i Ubavkom Mostahinić.

Rad Vlade općenito je ocijenjen kao ‘100 dana bez ikakvoga plana’, zaključak je tribine na kojoj se ponajviše kritizirala porezna reforma koja nije pravično provedena, najugroženiji je neće ni osjetiti dok će oni koji imaju imati još više. Kritizirala se i ideja o privatizaciji 25 posto HEP-a radi uspostavljanja kontrole nad INA-om. Bernardić smatra da bi INA-u bilo dobro vratiti, ali ne prodajom HEP-a. Naveo je, kako je električna energija budućnost a fosilna goriva prošlost te taj posao nazvao ‘prodajom budućnosti za prošlost’. Hrelja se pak dotakao iznosa koji je Vlada spremna platiti za INA-u, smatra kako bi taj iznos bilo bolje usmjeriti u gospodarstvo, u nova radna mjesta, te da bi se tako postigao puno bolji efekt, navodeći kako je i onako dobar dio INA-e pod koncesijama privatnih tvrtki.

Također se govorilo i o povećanju minimalne plaće i usklađivanju mirovina, dodatnim ulaganjima u najperspektivnije sektore, decentralizaciji države, obveznom služenju vojnog roka te neizostavnim temama poput reforme obrazovanja i ploče u Jasenovcu.

Predstojeći izbori i mogućnost koalicija

Iako u trenutnom sazivu Gradskog vijeća Grada Metkovića nema predstavnika ove dvije stranke, Bernardić ističe kako će se to promijeniti na svibanjskim lokalnim izborima. Uvjeren je kako će gradska organizacija SDP-a na čelu s predsjednikom Krešimirom Kuranom ostvariti dobar rezultat.

– Politika se ne može voditi s visoka, već se mora prići ljudima. Znamo potrebe i probleme ljudi iz Metkovića kojima se zadnje četiri godine najviše obećava, a upravo se njihovi problemi ne rješavaju. Mi iz SDP-a smo svjesni toga i vraćenim povjerenjem građana, u sljedećem sazivu gradskog vijeća Metkovića očekujem tri vijećnička mandata, optimističan je Bernardić.

Istaknuo je kako svaka županija ima svoje specifičnosti te da će o predizbornim koalicijama odlučiti županijska organizacija stranke. Kazao je kako njihova organizacija ovdje već odavno obavlja razgovore s potencijalnim partnerima te da računaju na HNS i HSU. U nekim županijama imaju suradnju i sa HSS-om ali Bernardić misli da u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ipak postoje neke prepreke u njenom ostvarenju.

Komentari