Ostanimo u kontaktu

SDP I HSU ODRŽALI TRIBINU U METKOVIĆU

Bernardić optimističan, vjeruje u Kurana i u svibnju očekuje tri vijećnička mandata

Objavljeno prije

SDP i HSU, tribina 100 dana Vlade

Predsjednici SDP-a i HSU-a, Davor Bernardić i Silvano Hrelja, u petak su posjetili Metković, gdje su u Zgradi političkih stranaka sudjelovali na tribini ‘100 dana Hrvatske vlade‘. Tribina je održana u organizaciji gradskih ogranaka SDP-a i HSU-a na čelu sa predsjednicima Krešimirom Kuranom i Ubavkom Mostahinić.

Rad Vlade općenito je ocijenjen kao ‘100 dana bez ikakvoga plana’, zaključak je tribine na kojoj se ponajviše kritizirala porezna reforma koja nije pravično provedena, najugroženiji je neće ni osjetiti dok će oni koji imaju imati još više. Kritizirala se i ideja o privatizaciji 25 posto HEP-a radi uspostavljanja kontrole nad INA-om. Bernardić smatra da bi INA-u bilo dobro vratiti, ali ne prodajom HEP-a. Naveo je, kako je električna energija budućnost a fosilna goriva prošlost te taj posao nazvao ‘prodajom budućnosti za prošlost’. Hrelja se pak dotakao iznosa koji je Vlada spremna platiti za INA-u, smatra kako bi taj iznos bilo bolje usmjeriti u gospodarstvo, u nova radna mjesta, te da bi se tako postigao puno bolji efekt, navodeći kako je i onako dobar dio INA-e pod koncesijama privatnih tvrtki.

Također se govorilo i o povećanju minimalne plaće i usklađivanju mirovina, dodatnim ulaganjima u najperspektivnije sektore, decentralizaciji države, obveznom služenju vojnog roka te neizostavnim temama poput reforme obrazovanja i ploče u Jasenovcu.

Predstojeći izbori i mogućnost koalicija

Iako u trenutnom sazivu Gradskog vijeća Grada Metkovića nema predstavnika ove dvije stranke, Bernardić ističe kako će se to promijeniti na svibanjskim lokalnim izborima. Uvjeren je kako će gradska organizacija SDP-a na čelu s predsjednikom Krešimirom Kuranom ostvariti dobar rezultat.

– Politika se ne može voditi s visoka, već se mora prići ljudima. Znamo potrebe i probleme ljudi iz Metkovića kojima se zadnje četiri godine najviše obećava, a upravo se njihovi problemi ne rješavaju. Mi iz SDP-a smo svjesni toga i vraćenim povjerenjem građana, u sljedećem sazivu gradskog vijeća Metkovića očekujem tri vijećnička mandata, optimističan je Bernardić.

Istaknuo je kako svaka županija ima svoje specifičnosti te da će o predizbornim koalicijama odlučiti županijska organizacija stranke. Kazao je kako njihova organizacija ovdje već odavno obavlja razgovore s potencijalnim partnerima te da računaju na HNS i HSU. U nekim županijama imaju suradnju i sa HSS-om ali Bernardić misli da u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ipak postoje neke prepreke u njenom ostvarenju.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije