Ostanimo u kontaktu

GLAZBENI MAJSTOR

Neponovljivi Batinović nakon Splita fascinantnu izložbu seli u Opuzen

Objavljeno prije

Žare Batinović

Izvor slike: Facebook/Privatna arhiva

Izložba ‘Iz ruke’, režisera Žare Batinovića, nakon Splita, u kojem je odlično prihvaćena, bit će održana i u Opuzenu, od 29. lipnja do 2. srpnja. Riječ je o fotografijama hrvatskih glazbenika, nastalih tijekom snimanja glazbenih spotova, koje je Batinović radio za brojne domaće izvođače.

Žare Batinović, rođen je u Splitu, gdje živi i radi. Po struci mađioničar, al’ po zanimanju ipak režiser, najpoznatiji je po glazbenim spotovima koje počinje snimati 90-ih za Daleku obalu, Nenu Belana, a kasnije i Gibonnija, Olivera, TBF, Bajagu, Gorana Baru i Majke, Parni valjak i mnoge druge. Do danas je snimio više do 150 spotova.

Žare Batinović - Opuzen

Što o izložbi kaže Žare?

– Nigdi na svitu nema ovakvih momenata u kojima san ja odrasta. Kamera Bolex. Na navijanje. Max duzina kadra oko 23 sekunde. Vječna štoperica u ruci kojom bi mirija dužinu snimljenog kadra radi štednje filma. Štedjelo se na svemu i prema svemu se odnosilo kao prema blagu. Po spotu san ima od 10 do 40 min filmske vrpce. Gotovo sva snimanja su napravljena s 2 čovika u ekipi. Snimatelj Boris Poljak i ja. Nema nikoga više. Ni pomoćnika. Ni šminke. Ni kostima. Ni starlete. Danas kad ovo gledan san jebeno ponosan al još više zbunjen. Ponosan što san iz ovoga ostavio u nasljeđe vrhunske spotove. Spotove koji su mnogima nešto značili u nekom trenutku njihovih života… Gotovo da nema sedmice a da mi neko ne uleti sa zahvaljivanjem radi tog i tog spota. Tu je moja pobjeda i moj cilj, da doprem do onoga ispred ekrana. I izgleda da jesam. A zbunjen jer nikako ne mogu povezati kako san išta uspija snimiti u uvjetima u kojima san radija a kamoli snimiti onoliku količinu kvalitetnih spotova. Spotova koji danas izgledaju još moćnije nego onda kad su nastajali. Žao mi je ako budem nekog razočara jer nije dobija oni holivudski ‘making of’. Ja osobno ne bi ni jednu od ovih situacija minja za sve holivude i bolivude.

Nastavi čitati

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije