Ostanimo u kontaktu

XIII. MEĐUNARODNI KULINARSKI FESTIVAL 'BISER MORA'

Ugostitelji Srednje škole Metković među 300 natjecatelja izborili srebro i broncu

Objavljeno prije

Srednja škola Metković, turizam, ugostiteljsto

U srijedu, 21. ožujka u Supetru na Braču održan je najveći XIII. Međunarodni kulinarski festival ‘Biser Mora’ jedan od najambicioznijih projekata SKMER-a. Festival je okupio srednje i visoke škole, šefove kuhinja i natjecatelje iz mediteranskih i europskih regija. Ukupno više od 300 kuhara, te natjecatelje iz 25 školskih timova iz 19 zemalja, a posjetilo ga je više od tisuću posjetitelja.

U kategoriji turističko-ugostiteljskih škola (srednjih i viših) pod vodstvom stručnih učitelja Dane Paponje i Mije Ćelića, sudjelovali su i učenici 3.h razreda Srednje škole Metković, u sastavu: Luka Bulum, Ivan Planinić, Lorena Palinić i Matea Pavlović, vrativši se ponovno s medaljama i osvojenim drugim i trećim mjestom.

Osim profesionalaca, festival je kao i prethodnih godina okupio učenike ugostiteljskih škola, a raznoliki program uključivao je master class radionice, gastro izložbe, enološke radionice, kuharske showove, degustacije, okrugle stolove, BZB susrete, radionice za profesionalne kuhare i posjetitelje, ali i raznolik zabavni program.

Ovogodišnji ‘Biser mora’ za nas je ponovno bio poseban, osvojenom srebrenom i brončanom medaljom naši su učenici još jednom pokazali svoja kulinarska umijeća na jednom od vodećih kulinarskih natjecanja ovog dijela Europe – ponosno su istaknuli iz Srednje škole Metković.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije