Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

UČILICA METKOVIĆ KOMPLETNA

Učilici se pridružila tri nova predavača, od sada pripreme za državnu maturu iz svih predmeta!

Objavljeno prije

Učilica je bogatija za još 3 predavača, u pripremama za državnu maturu, profesorima iz matematike, hrvatskog, engleskog i kemije, pridružili su se i profesori iz fizike, biologije te društveno – humanističkih predmeta.

Prve pripreme za državnu maturu u dolini Neretve dobivaju svoj završni detalj. Ionako kvalitetan program, pojačava se za 3 predmeta koji su traženi kao dodatna ulaznica za mnoge fakultete. Osim matematike, hrvatskog, engleskog i kemije, tu su fizika, biologija te politika i gospodarstvo.

Renomirani roster Učilice, uz profesora kemije Erica Totha, čine i njegove dvije dugogodišnje kolegice i suradnice iz biologije i politike i gospodarstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Predavačica biologije je Marija Volarević, dugogodišnja profesorica Gimnazije Metković.

Predavačica politike i gospodarstva je Senka Rodin, također dugogodišnja profesorica Gimnazije Metković.

Mladim snagama tima Učilice, Juditi Mustapić, Mariji Tomić Veraji te Anti Dodiku, pridružila se jedna uspješna i talentirana profesorica. Predavačica fizike je Tatjana Marić, profesorica Srednje škole Metković.

Plan rada

Pripreme za sve predmete počinju 1. ožujka, a završavaju 1. lipnja, pred samu državnu maturu.

Pripreme iz matematike su već u tijeku, a prijave su još otvorene do kraja veljače.

Na uvodnom predavanju iz hrvatskog i engleskog jezika,  2. ožujka, mogu sudjelovati svi zainteresirani maturanti.

Maturanti koji se žele priključiti prvim pripremama za državnu maturu u Metkoviću, potrebne informacije mogu naći na facebook stranici @ucilicametkovic, odnosno kontaktom putem e-maila ucilica.mtk@gmail.com ili mobitela 099 66 76 838.

DRŽAVNO NATJECANJE STRUKOVNIH ŠKOLA

Učenici Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja, posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje, učenici Srednje škole Metković natjecali se u disciplinama: Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran Perić, Ivona Španjić – pomoćni kuhar i slastiča, mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko.

Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su izuzetno dobre rezultate i pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana.

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije