Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

DRŽAVNO NATJECANJE STRUKOVNIH ŠKOLA

Učenici Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja, posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje, učenici Srednje škole Metković natjecali se u disciplinama: Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran Perić, Ivona Španjić – pomoćni kuhar i slastiča, mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko.

Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su izuzetno dobre rezultate i pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana.

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima.

OŠ STJEPANA RADIĆA

Luka Martinović novi županijski prvak iz njemačkog jezika

Objavljeno prije

U srijedu 27. veljače 2019. god. održano je u Gimnaziji Metković županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika. Njemu je prethodila školska razina natjecanja na kojoj je 21. siječnja 2019. u našoj školi sudjelovalo petoro učenika osmih razreda. Prema ostvarenim rezultatima sa školske razine na višu, županijsku, razinu pozvani su učenici Luka Martinović i Karlo Tomić.

U međuvremenu učenik Karlo Tomić s obitelji odselio je i našu je školu vrlo uspješno predstavljao Luka Martinović osvojivši prvo mjesto na županijskom natjecanju. Mentor mu je bio uč. njemčkoga jezika Zoran Martinović, prof.

Luki i njegovom mentoru ovim putem upućujemo iskrene čestitke na izvrsnom rezultatu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Piše uč. njemačkoga jezika mr.sc. Dajana Antunović

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije