Ostanimo u kontaktu

ŠKOLSKA PRIREDBA

Učenici OŠ Stjepana Radića zabavnim programom obilježili ‘Dan crvenih nosova’

Objavljeno prije

Dan crvenih nosova u OŠ Stjepana Radića

Svake godine u ožujku se diljem svijeta obilježava Dan crvenih nosova. Crveni nosovi klaunovidoktori je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i nemoćni, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti. Klaunovidoktori zahvaljujući donacijama građana posjećuju dječje odjele 14 bolnica diljem Hrvatske kao i osobe starije životne dobi u domovima za starije i nemoćne. Klaunovidoktori unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom, otklanjaju pažnju od bolesti i straha te donose svijet smijeha, životne radosti i igre.

Osnovna škola Stjepana Radića se ove godine odlučila prigodnim programom pridružiti, ali i zahvaliti ovim velikodušnim ljudima na njihovom nesebičnom zalaganju za donošenje osmijeha na dječja lica. Programom kojeg su pripremili učenici i učitelji, te skupljanjem priloga i prodajom radova koje su napravili učenici Posebne skupine s učiteljicom rehabilitatoricom Antonelom Markotić i asistenticama, kao i radove Učeničke zadruge ‘Crveni ždral’ koje su pripremili učenici s učiteljima likovne kulture Ivanom Šiljeg i Antom Lekom, nastojalo se poduprijeti rad ove udruge. Prikupljena sredstva će biti uplaćena na račun udruge, što će im zasigurno biti od velike pomoći u njihovom daljnjem radu.

– Ako našim prilozima omogućimo klaunovimadoktorima da samo jedno poslijepodne provedu u nekoj od bolnica i donesu osmijeh na dječja lica, imat ćemo razloga biti presretni i još jednom preponosni na našu školu, – u prigodnom obraćanju istaknula je ravnateljica Božena Nikoletić, te ujedno učenicima dodijelila nagrade za ‘Najljepše pismo ocu Anti Gabriću‘ – školski natječaj koji je bio raspisan prilikom proslave ‘Dana oca Ante GAbrića’.

U zabavnom programu su sudjelovali:

  • PJESMA CRVENIH NOSOVA (rep) Marija Bjeliš, Leon Krešić, 3.a, Kristina Šutalo, Anton Rendulić, Ivica Krešić, Goran Martinović, Ana Bokan, Maja Milolaža, 4.c – voditeljica Ivana Popović, dipl. uč.
  • DJEČAK U BOLNICI (recitacija) Marija Jurica, 5. d- voditeljica Tatjana Juračić-Hazirović, prof.
  • POKLONI OSMIJEH (recitacija) Maja Arnaut, Maris Gluščević, Sara Obrvan 2. b – voditeljica Dajana Marinović, mag.
  • DJECA NOSE SVJETOVE NA DLANU (recitacija) Iva Mijić, 6.d – voditeljica Iva Stojić- Dominiković, prof.
  • KALAUN ČUPKO (pjesma) Mihael Dodig,  Ena Cvjetković, Nika Oršulić,  Kjara Kežić, Ema Galov, Marta Krstičević, Renea Marković,  Lovro Lovrić , Dora Malić,  Duje Erjauc, 3. c, d i e – voditeljica Sandra Šutalo, dipl. uč.
  • ANTUNTUN (recitacija) Roko Jelčić, Ana Jelčić, Lovre Galov, Marija Matić, Valentina Šutalo, Josipa Tošić, Danijel Pavlović, Mišo Draženović, 5. a, b, c i 7.b – voditeljica Marija Mijić, prof.
  • JOKES IN ENGLISH (igrokaz) Ivana Vučković, Iva Sesar, 6.c – voditeljica Pava Grmoja, prof.
  • CLOWN FISH (igrokaz) Mateo Gnječ, Roko Pratežina, Miro Odak, Mihaela Bajo, Iva Krstičević, Iva Erceg, Ivana Ščepić, Mia Jelčić,. Paula Bokan, Petra Jakić, 6. a i b – voditelj Tomislav Tomić, prof.
  • DRAMSKA SKUPINA UČITELJA – voditeljica Aleksandra Lukić-Skelić, uč.

Voditelji: Tomislav Kiridžija i Iva Mijić, 6.d
Konferansu napisala: Ivana Čarapina, prof. i dipl. bibl.
Koordinatori: Tomislav Tomić, prof. i Aleksandra Lukić Skelić, uč. (voditeljica KUD-a)

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije