Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNA SURADNJA

Srednja škola Metković domaćin učenicima i nastavnicima iz Turske, Italije i Slovenije

Objavljeno prije

U sklopu svojih međunarodnih projekata u razdoblju od 11. do 15. veljače 2019. Srednja škola  Metković bit će domaćin učenicima i profesorima iz Turske, Italije i Slovenije u sklopu Erasmus+ KA229 projekta “G.E.O.P.A.R.K.S.- Cultural Heritage”

Riječ je o dvogodišnjem projektu razmjene učenika i nastavnika koji financira Europska unija preko Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 20.274,00 eura.

Tema projekta je proučavanje geografskih i geoloških specifičnosti u geoparkovima pod zaštitom UNESCO-a u četiri partnerske zemlje, s ciljem upoznavanja prirodnih karakteristika ostalih zemalja, zaštite kulturne i prirodne baštine, ali i unaprjeđivanja nastave engleskog jezika i geografije. Učenici I nastavnici će u sklopu projekta posjetiti metkovske muzeje, sudjelovati u debatama i radionicama o aktulnim pitanjima zaštite prirode , posjetiti Dubrovnik te će dva dana provesti na terenskoj nastavi u jedinom hrvatskom geoparku Papuk.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zemlja koordinator projekta je Turska.

Koordinator projekta u Srednjoj školi Metković je profesor Petar Nikolić u suradnji s profesorima Ninom Bjeliš, Željkom Jeramaz i Ivanom Đerekom.

DRŽAVNO NATJECANJE STRUKOVNIH ŠKOLA

Učenici Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja, posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje, učenici Srednje škole Metković natjecali se u disciplinama: Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran Perić, Ivona Španjić – pomoćni kuhar i slastiča, mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko.

Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su izuzetno dobre rezultate i pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana.

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije