Ostanimo u kontaktu
HDZ BANNER

DAN ŠKOLE NA PONOS SVIMA

OŠ don Mihovila Pavlinovića proslavila svoj dan

Objavljeno prije

12-folklor-4

OŠ don Mihovila Pavlinovića je 18. svibnja proslavila svoj dan. Da je don Mihovil bio u publici, sigurno bi bio ponosan na učenike i učitelje koji su priredili vrlo svečan i raznolik  program. Cijeli program i scenografija bili su u domoljubnom i etno duhu čime smo željeli što prigodnije proslaviti 130. obljetnicu smrti don Mihovila Pavlinovića.

Program je bio protkan glazbenim notama i zvonkim glasovima malog i velikog zbora te vokalne skupine učiteljica, zatim plesnim nastupima školske folklorne skupine i skupine učitelja plesača obučenih u tradicionalne neretvanske nošnje i na kraju scenskim nastupima koji su nazočnima približili misli i život velikoga dalmatinskog domoljuba i prosvjetitelja don Mihovila Pavlinovića. Program su obilježili i nadahnut govor ravnateljice, obraćanje gradonačelnice Katarine Ujdur te župnika don Davora Bilandžića. Ipak, vrhunac programa bio je dodjela priznanja uspješnim učenicima (njih ukupno 98) i njihovim mentorima. Kroz program su nas uspješno vodile naše iskusne voditeljice Anamarija Dominiković i Sara Jerković.

Svečani program odvijao se po ovom hodogramu:

 • HIMNA, solo nastup učenice Lucije Šiljeg, klavirska pratnja Zrinka Boras
 • ravnateljičin govor
 • obraćanje gradonačelnice Katarine Ujdur
 • obraćanje i blagoslov don Davora Bilandžića
 • DJEČJE IGRE Kamenčići, Tikve, Pada kiša, Sitaj baba brašno / folklorna skupina učenika naše škole, Mandolinski orkestar KUD-a Metković, voditeljica Katarina Petković Galov
 • Moja domovina – BAND AID/ voditeljica Ljupka Sršen Gutić, za klavirom Zrinka Boras
 • recital VIŠE OD JEDNOG ŽIVOTA / izvode Ivana Šutalo i Mateo Plećaš; voditeljica Ivana Vatović
 • Neretvanska promenada, Desanski šotić /folklorna skupina učenika naše škole, Mandolinski orkestar KUD-a Metković; voditeljica Katarina Petković Galov
 • ZAVRŠNICA GOVORA don M. Pavlinovića prigodom otvorenja Hrvatske narodne čitaonice u Metkoviću godine / izvodi Ivan Vene; voditeljica Marinka Jurković
 • Dodjela priznanja uspješnim učenicima u natjecanjima u znanju i smotrama te zahvalnica njihovim mentorima
 • Oj, ti vilo, vilo Velebita / vokalna skupina učiteljica, voditeljica Ljupka Sršen Gutić
 • Dodjela priznanja uspješnim učenicima u sportskim natjecanjima te zahvalnica njihovim mentorima
 • NERETVA, skupina plesova / folklorna skupina učitelja, voditeljica Katarina Petković Galov

Publika je zagrijala dlanove burnim pljeskom koje su izmamili svi nastupi;  i pjevački, i folklorni i scenski; a osobito brojni natjecatelji koji su primali priznanja za uspjehe ostvarene  na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima i smotrama. Priznanja  su dobili natjecatelji  iz Lidrana, LIK-a, Hrvatskoga jezika, Matematike, Njemačkoga jezika, Povijesti, Tehničke kulture i Biologije. Osobito želimo istaknuti da je priznanje za sudjelovanje u natječaju Žurne službe dobio i Posebni odjel naše škole koji je svojim kreativnim uratkom zaslužio odlazak na državnu razinu. Priznanja su također dobili najuspješniji natjecatelji matematičkog Klokana i Fotomaratona. Međutim, najviše priznanja otišlo je u ruke naših izvrsnih sportaša i njihova mentora, voditelja ŠSD Gusar, Nina Šešelja koji je s vanjskim suradnicima Martinom Nikolić i Daliborom Mateljkom našoj školi priskrbio u školskoj 2016./17. brojne sjajne sportske trenutke ostvarene u natjecanjima iz atletike, krosa, rukometa i futsala, jednako uspješno u muškoj i ženskoj konkurenciji kao i u mlađoj (5. i 6. razredi) i starijoj (7. i 8. razredi) dobnoj skupini. Među atletičarima koji su ostvarili šesto mjesto na državnom natjecanju posebno izdvajamo državnoga prvaka u skoku udalj – našega sjajnog Nikolu Čupića. Ravnateljica im je svima čestitala i dodijelila priznanja.  Kruna toga dijela programa bilo je proglašenje učenika generacije. To je naš Ivan Mijoč koji je uz priznanje dobio i nagradu – sudjelovanje u Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Kraljevici.

Ravnateljica je svoj govor završila mišlju Allana Boeska koja kaže:

Kad izađemo pred Boga, upitat će nas: Gdje su ti rane?
Ako odgovorimo: Nemam rana, Bog će nas upitati:
 Zar nisi naišao ni na što vrijedno borbe?

Mi u OŠ don Mihovila Pavlinovića našli smo stvari vrijedne borbe i zalaganja – to su naši učenici,  njihov napredak i sretno odrastanje. Sigurni smo da nas Bog neće pitati gdje su nam rane!,  naglasila je ravnateljica.

OŠ don Mihovila Pavlinovića

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije