Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

OŠ Don Mihovila Pavlinovića obilježila dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Objavljeno prije

DAN RUŽIČASTIH MAJICA - OŠ Don Mihovila Pavlinovića

Danas je OŠ Don Mihovila Pavlinovića cijela bila u ružičastom: učenici, učitelji, školski panoi, predvorje škole… Obilježili su Dan ružičastih majica odijevanjem u ružičasto i fotografiranjem na igralištu škole. Ovogodišnje obilježavanje dana borbe protiv vršnjačkog nasilja bilo je još masovnije nego prošle godine.

Učenici i učitelji obiju smjena s ponosom su nosili ružičaste majice te su na igralištu svojim tijelima oblikovali ružičastu majicu-simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ovaj važan dan obilježili su i učenici i učitelji u našim područnim školama Vid i Prud.

Čitav mjesec veljača bio je posvećen borbi protiv vršnjačkog nasilja. Svi razredi su na satovima razrednika učili o raznim oblicima vršnjačkog nasilja. Osim radionica, trećaši su sa svojim učiteljicama ispisivali poruke o nenasilju i prijateljstvu na balonima, dok su petaši i šestaši na satu likovne kulture izrađivali različite ružičaste majice s porukama, koje su izložene u holu škole.

Ako fotografija govori tisuću riječi, fotografije iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića pričaju njihovu ružičastu priču.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije