Ostanimo u kontaktu

OBRAZOVANJE

Metkovski gimnazijalci posjetili svoga partnera u Njemačkoj

Objavljeno prije

Kolner Dom

U sklopu partnerstva s Theodor Heuss Gymnasium iz Recklinghausena, Njemačka metkovski gimnazijalci su tjedan dana boravili u posjetu svojoj partnerskoj školi. Učenici su zajednički radili na projektnim aktivnostima projekta „Mein Zuhause, dein Zuhause, unser Europa“ s podnaslovom „Kako su nastajali naši gradovi“ i tako usavršavali svoje jezične kompetencije. U posjet su putovala 22 učenika u pratnji profesorica njemačkoga jezika Ane Bebić i Svjetlane Bebić.

Budući da smo projekt u Metkoviću provodili također u partnerstvu s učenicima Osnovne škole Stjepan Radić i Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ sa sobom smo kao darove ponijeli kao suvenire drvene trupice koje smo zajednički izradili u prostorijama Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ pod mentorstvom g. Ante Puljevića. Na taj način smo htjeli oživjeti izvornu izradu našeg plovila trupe i u takvom izvornom obliku predstaviti je Europi.

Osim trupica naše su učenice pod mentorstvom gđe. En Kovačević izradile odore iz doba Rimljane, te iz doba kneza Domagoja. U te su se odore obukli naši učenici prilikom posjeta gradonačelniku Recklinghausena i tom prilikom darovali trupu, dar naše gradonačelnice Katarine Ujdur.

Također, na ponos naše Gimnazije učenici su pod mentorstvom prof. Ljiljane Jeličić kao mali znak pažnje na 3D printeru izradili privjesak u obliku loga naše škole koji smo također darovali učenicima i profesorima Theodor Heuss gimnazije.

Ovim putem zahvaljujemo Gradu Metković, Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Pedagoškoj agenciji iz Njemačke PAD-KMK koji su nam omogućili ovo putovanje.

U drugom tjednu lipnja očekujemo posjet učenika Theodor Heuss Gymnasium kod nas. Na projektnim aktivnostima u Gimnaziji Metković će tada uz veliku podršku ravnatelja g. Joze Jurkovića mentorirati profesorice Ana Dragović, Angela Ćelić, Ana Bebić, Svjetlana Bebić, Dajana Antunović, Nikolina Vugdelija, te iz Udruge osoba s invalidittom „Prijatelj“ g. Ante Puljević, gđa. En Kovačević, gđa. Ivana Gujinović i gđa. Katica Martinac. Zahvaljujući donacijama Vile Neretve, Konobe Đuđa i Mate, Hotela Adria, Cafe bara Amadeus, Metković Razvoja,Muzeja Narona, Prirodoslovnog muzeja Metković, Jame Congeria, Muzeja Dubrovnik, Goethe Instituta Zagreb, te partnerskog rada s OŠ Stjepan Radić i  Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ osmislili smo za naše goste lijep i zanimljiv program u kojemu ćemo im prije svega prezentirati kulturno turističku baštinu naše Dubrovačko- neretvanske županije.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije