Ostanimo u kontaktu

OŠ STJEPANA RADIĆA

Luka Martinović novi županijski prvak iz njemačkog jezika

Objavljeno prije

U srijedu 27. veljače 2019. god. održano je u Gimnaziji Metković županijsko Natjecanje iz njemačkoga jezika. Njemu je prethodila školska razina natjecanja na kojoj je 21. siječnja 2019. u našoj školi sudjelovalo petoro učenika osmih razreda. Prema ostvarenim rezultatima sa školske razine na višu, županijsku, razinu pozvani su učenici Luka Martinović i Karlo Tomić.

U međuvremenu učenik Karlo Tomić s obitelji odselio je i našu je školu vrlo uspješno predstavljao Luka Martinović osvojivši prvo mjesto na županijskom natjecanju. Mentor mu je bio uč. njemčkoga jezika Zoran Martinović, prof.

Luki i njegovom mentoru ovim putem upućujemo iskrene čestitke na izvrsnom rezultatu.

Piše uč. njemačkoga jezika mr.sc. Dajana Antunović

 

DRŽAVNO NATJECANJE STRUKOVNIH ŠKOLA

Učenici Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja, posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje, učenici Srednje škole Metković natjecali se u disciplinama: Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran Perić, Ivona Španjić – pomoćni kuhar i slastiča, mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko.

Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su izuzetno dobre rezultate i pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana.

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije