Ostanimo u kontaktu

SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ

Jure Mihaljević se plasirao na državno gastro natjecanje u Crikvenici

Objavljeno prije

Ugostitelji, Srednja škola Metković

Završeno je regionalno Gastro natjecanje učenika od Zadra do Dubrovnika. Sudjelovalo je 13 turističko – ugostireljskih škola u različitim disciplinama, a samo dvodnevno natjecanje održalo se u hotelu Olimpija u Vodicama. Srednju školu Metković predstavljali su sljedeći učenici sa svojim mentorima.

Jjure Mihaljević (konobar) osvojio je treće mjesto u disciplini 2 Posluživanje menua i plasirao se na državno natjecanje koje će se održati u Crikvenici od 20. do 23. ožujka ove godine. Mentor Rade Nikoletić.

Edo Šiljeg (kuhar) osvojio 6 mjesto u disciplini 1 Pripremanje menua, mentor Dana Paponja.

Klaudija Jakić (kuhar) osvojila 6 mjesto u disciplini 3 Pripremanje hladnog slanog izloška, mentor Vedran Perić.

Karlo Majčica (konobar) osvojio 4 mjesto u disciplini 5 Barsko poslovanje, mentor Obrad Lalovac.

Učenik Jure Mihaljević dobio je posebno Priznanje za osvojeno treće mjesto u disciplini posluživanje menua. Njegov zadatak se sastojao od toga da u paru sa kuharom posluži menu od hladnog predjela, juhe, glavnog jela, deserta te kave uz određene tehnike posluživanja, te da uz menu odredi četiri odgovarajuća aperitiva, odgovarajuća bijela i crvena vina te uz kavu posluži tri odgovarajuća digestiva. Jure je još istaknuo kako će dati sve od sebe na državnom natjecanju i demonstrirati sve svoje kompetencije, vještine i znanje koje je stekao tijekom svog školovanja, – pojasnio nam je njegov mentor Rade Nikoletić.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije