Ostanimo u kontaktu

REGIONALNA ŠAHOVSKA LIGA

Još jedna pobjeda šahista OŠ Stjepana Radića

Objavljeno prije

U nedjelju 10. veljače 2019. godine odigrano je 2. kolo Regionalne šahovske kadetske lige, a najviše pažnje je privukao susret dviju osnovnih škola iz područja Metkovića. Nakon odličnog rezultata kadeta iz OŠ Don Mihovila Pavlinovića u 1. kolu protiv ŠK Ploče, u drugom kolu su se susreli s kadetima iz OŠ Stjepana Radića. Prvi krug je u neizvjesnoj igri završio pobjedom kadeta OŠ Stjepana Radića 3-1, dok je drugi krug završio još jednom sigurnom pobjedom 4-0 naših osnovnoškolaca, tako da je ukupni rezultat ovog meča bio 7-1.

Ovo natjecanje igra se po Bergerovom sustavu na 4 ploče dvokružno, a svaki igrač ima 30 minuta za partiju uz obvezno pisanje poteza. Za ekipu OŠ Stjepana Radića pod vodstvom Slavka Bakalara nastupili su Marin KljusurićDominik Blaž BakalarJakov ŠiljegMihael Borna BjelišAnte Crnjac Jakov Crnjac. Nakon dva odigrana kola ekipa OŠ Stjepana Radića nalazi se na prvom mjestu uz maksimalni broj bodova 4.

Rezultati 2. kola:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

OŠ Stjepana Radića- OŠ Don Mihovila Pavlinovića 7 – 1
ŠK Zrinjski  –  ŠK Ploče 3 ­-  5
ŠK Široki Brijeg – ŠK Čapljina 2 ½- 5 ½
ŠK Brotnjo 1 – ŠK Brotnjo 2 igra se naknadno

Slijedeće kolo igra se za dva tjedna, a naši šahisti su gosti kod ŠK Ploče u Pločama, dok ekipa OŠ Don Mihovila Pavlinovića dočekuje ekipu ŠK Široki Brijeg iz Širokog Brijega.

Voditelj Škole šaha Slavko Bakalar, vanjski suradnik

DRŽAVNO NATJECANJE STRUKOVNIH ŠKOLA

Učenici Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate

Objavljeno prije

Od 26. – 28. ožujka 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu održano je Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2019., najveće strukovno natjecanje u ovom dijelu Europe. Oko 450 najboljih učenika strukovnih škola natjecalo se u 44 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Discipline su obuhvatile atraktivan spektar od tradicionalnih struka kao što su frizerstvo i pekarstvo sve do suvremenih interdisciplinarnih disciplina robotike i mehatronike.

U šest paviljona, u prostoru od 15.000 m2 tijekom dva dana natjecanja, posjetilo je više od 10.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nakon međužupanijski natjecanja i plasiranja na državno natjecanje, učenici Srednje škole Metković natjecali se u disciplinama: Ivana Jurić – kuhar, mentor Vedran Perić, Ivona Španjić – pomoćni kuhar i slastiča, mentor Dana Paponja, Leonardo Jović – automehaničar, mentor Milan Barišić i Sven Marević – vozač motornog vozila, mentor Ivana Leontenko.

Odlično treće mjesto u disciplini pomoćni kuhar i slastičar osvojila je učenica Ivona Španjić. Ostali učenici ostvarili su izuzetno dobre rezultate i pohvale za njihov rad i ponašanje stižu sa svih strana.

Čestitke našim učenicima i njihovim mentorima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije