#MLADIEU2017

Gimnazija Metković prigodnim programom obilježila Dan Europe

Objavljeno 9. svibnja 2017. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News, Obrazovanje.

Dan Europe - Gimnazija Metković

Galerija

U sklopu programa Škola ambasador kojeg provodi Europski parlament, danas je u Gimnaziji Metković obilježen Dan Europe, koji simbolizira zajedništvo i snagu europske zajednice država i ljudi, temeljen na deklaraciji Roberta Schumana, jednog od pokretača europske integracije, u kojem odnedavna sudjeluje i Republika Hrvatska.

Vrijedno je čuti riječi pape Franje, koji poziva Europu da se trgne i sjeti vrijednosti mira i zajedništva.

Obilježavanje je počelo kratkom slikovnom i videoprezentacijom događaja #MladiEU2017, održana 5. i 6. svibnja u Zagrebu u okviru Europskog tjedna mladih, gdje su učenici Gimnazije Metković bili prepoznati kao veoma uspješni sudionici.

Potom su djelatnici Postaje granične policije Metković učenicima prezentirali temu Granična policija Metković – Priprema za ulazak u schengenski prostor. Nakon prezentacije, uslijedila je rasprava sa učenicima koji su imali priliku postavljati pitanja o navedenoj temi.

Usto, sudionici skupa su otvorili vrata sweet shopa, gdje su im mladi ambasadori, koji su zaslužni za provođenje pilot programa Škola ambasador Europskoga parlamenta, ponudili europske slatke delicije, uz prezentaciju izvornih recepata.

Piše: S. Šiljeg

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari