Ostanimo u kontaktu

LOKALNI IZBORI

Zvonimir Nikolić kandidat Domovinskoga pokreta za gradonačelnika Metkovića

Objavljeno prije

Ogranak Domovinskoga pokreta Metković u četvrtak je održao konferenciju za medije na kojoj je predstavio svog kandidata za gradonačelnika Metkovića Zvonimira Nikolića te njegovu zamjenicu Martinu Krstičević.

Rođen u Matijevićima 1943. godine, Zvonimir Nikolić osnovnu školu je završio u Metkoviću, a srednju školu i građevinski fakultet u Zagrebu, gdje je proveo cijeli svoj radni vijek. Kako je sam istaknuo, oduvijek je politički i društveno angažiran, a u utrku za gradonačelnički mandat ide jer svoje radno iskustvo, koje je stekao u Hrvatskoj i diljem svijeta, želi primijeniti na tom položaju.

– Putujući svijetom, uvijek sam pitao dužnosnike što im je prioritet. Odgovor je bio gotovo jednoglasan –  zapošljavanje i promet. To su ujedno i dva najveća problema Metkovića koja nitko ne rješava. Zapošljavanja nema bez velikih investicija, a one donose i povećanje državnoga i gradskoga proračuna te kupovne moći građana. Moj slogan će biti ‘Nek se slože srca metkovska, živjela Hrvatska!’, i mislim da sam time mnogo rekao o svome programu. Želim pozvati ostale protukandidate da ovu utakmicu odigramo pošteno, bez tračeva, uvreda i mržnje. Želim da se natječemo u tome tko će biti bolji, a ne da tumačimo tko je od nas gori. Poslije izbora nema suprotnih strana! Kao pojedinci možemo napraviti malo, a zajedno možemo napraviti sve! Također, nitko se ne treba bojati ‘čistke’, svi ljudi koji vrijedno rade, nastavit će raditi, uključujući ljude u sadašnjoj gradskoj upravi. Zajedno kao tim, i zajedno kao energija koja stvara sinergiju možemo preporoditi ovaj grad i možemo ga pokrenuti u ljepšu budućnost za sve naše građane, – poručio je Nikolić.

Iz Domovinskoga pokreta Metković ističu da će njihove prostorije biti otvorene za sve građane od 10 do 12 sati te poslijepodne od 17 sati, a utorkom, srijedom i četvrtkom u poslijepodnevnim satima moći će se družiti s njihovim kandidatom za gradonačelnika Zvonimirom Nikolićem.

Konferenciju za medije smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od čega je 5 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o četiri osobe iz Dubrovnika, po tri osobe iz Metkovića i Opuzena te po jednoj osobi iz Slivnog i Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam osoba muškog spola i pet osoba ženskog spola, a za njih šest je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 26 osoba: po sedam osoba iz Metkovića i Župe dubrovačke, pet osoba iz Dubrovnika, po dvije osobe iz Konavala i Opuzena te po jedna osoba iz Janjine, Ploča i Pojezerja.

U posljednja 24 sata obrađena su 374 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 70760 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Intenzivnu skrb zahtjevaju tri pacijenta, svi na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 319 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 725 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije