Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Županija danas na 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 46 novih slučajeva zaraze koronavirusom (deset utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, po devet iz Konavala i Župe dubrovačke, po dvije iz Blata i Ploča te po jednoj iz Korčule i Metkovića.

Ukupno je zaraženo 26 muških i 20 ženskih osoba, a 36 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1929.).

Izliječene su 54 osobe: 30 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke, po četiri iz Konavala i Metkovića, dvije iz Dubrovačkog primorja te po jedna iz Korčule, Opuzena, Orebića i Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 228 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 50 948 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 669 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 487 (Dubrovnik 300, Konavle 61, Župa dubrovačka 107, Dubrovačko primorje 11 te Ston osam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 59 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su dva na invanzivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj te tri na kisiku.

U samoizolaciji je 1215 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je je 11 kršenja mjere samoizolacije (osam na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 519 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Županija danas na 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom, osam osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 80 novih slučajeva zaraze koronavirusom (26 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 28 osoba iz Dubrovnika, 12 iz Orebića, osam iz Metkovića, sedam iz Ploča, šest iz Blata, četiri iz Vele Luke, tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Konavala i Pojezerja, jednoj iz Kule Norinske te četiri osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 38 muških i 42 osobe ženskog spola, a 56 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječene su 72 osobe: 20 iz Dubrovnika i Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Orebića i Stona, dvije iz Konavala, Korčule, Kule Norinske, Ploča i Pojezerja, jedna iz Dubrovačkog primorja i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 359 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 58 022 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 65 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su dva na invazivnoj, a pet na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1304 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 619 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije