Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Županija danas broji 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 14 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom (24 utvrđena brzim antigenskim testom). Radi se o 31 osobi iz Dubrovnika, po 14 iz Metkovića i Župe dubrovačke, šest iz Ploča, pet iz Orebića, četiri iz Kule Norinske, tri iz Konavala, jednoj iz Opuzena te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 34 muške i 45 ženskih osoba, a 49 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminule su dvije osobe; jedna muška osoba  iz Dubrovnika (rođ. 1954.) i jedna iz Župe dubrovačke (rođ. 1934.).

Izliječeno je 68 osoba: 28 iz Dubrovnika, 16 iz Konavala, 12 iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Metkovića, Stona i Vele Luke te jedna s Lastova, iz Smokvice i Trpnja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 349 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 50 105 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno su aktivna 674 slučaja zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 511 (Dubrovnik 304, Konavle 77, Župa dubrovačka 107, Dubrovačko primorje 15 te Ston osam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 63 osobe pozitivne na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su tri na invanzivnoj ventilaciji, dva na neinvazivnoj te jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 1012 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (oba na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 495 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

SVJEŽA RIBA UTORAK, ČETVRTAK I PETAK

Ribarnica GOF otvorila svoja vrata

Objavljeno prije

‘Preko’ je dobilo svoju ribarnicu. Na maloj tržnici pored podvožnjaka, na križanju Ulice Zrinskih i Frankopana sa Ulicom Put Narone, u novouređenom objektu svoja vrata jutros je otvorila Ribarnica GOF.

Ribarnica će raditi svakim danom, dok svježa riba pristiže svakog utorka, četvrtka i petka, a mušule, kamenice i brbavice po narudžbi.

Svakako novitet ove ribarnice je i dostava koja će se obavljati po narudžbi na području cijele doline Neretve.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije