Ostanimo u kontaktu

PROMETNE PROPUSNICE

Županija će biti podijeljena u tri zone Dolina Neretve, Pelješac i Dubrovnik

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije je na u nedjelju održanoj konferenciji za medije izvijestio kako će Nacionalnom stožeru uputiti prijedlog o podjeli županije na tri zone kretanja u koma građanima ne bi trebala e-propusnica. Riječ je o mikro regijama Dolina Neretve, Pelješac i otoci te šire područje Dubrovnika.

– Što se tiče liberalizacije kretanja kroz županiju, prijedlog DNŽ koji je upućen tiče se podjele na tri zone; jedna bi bila Dolina Neretve, druga Pelješac i otoci, a treća šire područje Dubrovnika. Uputit ćemo prijedlog Nacionalnom stožeru koji donosi konačnu odluku o tome, – rekao je načelnik Stožera Joško Cebalo.

Podsjetimo, u znaku ublaženja mjera Nacionalni stožer je u subotu donio odluku o ukidanju e-propusnica na nivou županija, ali je isto tako dao županijskim stožerima da tu odluku svaki prilagodi svome stanju. Kako smo već bili izvijestili Stožer DNŽ je odbio tu odluku te je izašao sa ovim rješenjem.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (od čega je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jednoj iz Korčule, Metkovića i Vele Luke.

Ukupno je zaraženo 20 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 25 osoba: 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 356 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (svih devet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 243 slučaja kršenja samoizolacije (115 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije