Ostanimo u kontaktu

PROMETNE PROPUSNICE

Županija će biti podijeljena u tri zone Dolina Neretve, Pelješac i Dubrovnik

Objavljeno prije

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije je na u nedjelju održanoj konferenciji za medije izvijestio kako će Nacionalnom stožeru uputiti prijedlog o podjeli županije na tri zone kretanja u koma građanima ne bi trebala e-propusnica. Riječ je o mikro regijama Dolina Neretve, Pelješac i otoci te šire područje Dubrovnika.

– Što se tiče liberalizacije kretanja kroz županiju, prijedlog DNŽ koji je upućen tiče se podjele na tri zone; jedna bi bila Dolina Neretve, druga Pelješac i otoci, a treća šire područje Dubrovnika. Uputit ćemo prijedlog Nacionalnom stožeru koji donosi konačnu odluku o tome, – rekao je načelnik Stožera Joško Cebalo.

Podsjetimo, u znaku ublaženja mjera Nacionalni stožer je u subotu donio odluku o ukidanju e-propusnica na nivou županija, ali je isto tako dao županijskim stožerima da tu odluku svaki prilagodi svome stanju. Kako smo već bili izvijestili Stožer DNŽ je odbio tu odluku te je izašao sa ovim rješenjem.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U pos­ljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji su u pos­ljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze COVID-19 infekcijom. Radi se o jednoj ženskoj osobi srednjih godina iz Ploča i jednoj muškoj mlađoj osobi iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku te o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, koja je kontakt već ranije zaražene osobe.

S današnjim danom izliječene su dvije osobe, jedna iz Ploča i jedna iz Vele Luke.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 7009 uzoraka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji su ukupno 252 osobe, a posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije