Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Županija danas broji 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 13 osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom (27 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 34 osobe iz Dubrovnika, po 13 iz Metkovića i Orebića, po sedam iz Ploča i Župe dubrovačke, pet iz Konavala, po dvije iz Lumbarde i Pojezerja te po jednoj iz Blata, Dubrovačkog primorja, Opuzena i Trpnja.

Ukupno je zaraženo 39 muških i 48 ženskih osoba, a 62 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 58 osoba: 26 iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, 11 iz Konavala, tri iz Orebića, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Korčule, te po jedna iz Slivnog i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 315 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 50 720 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 707 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 494 (Dubrovnik 308, Konavle 57, Župa dubrovačka 108, Dubrovačko primorje 13 te Ston osam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 67 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega su dva na invanzivnoj ventilaciji, jedan na neinvazivnoj te tri na kisiku.

U samoizolaciji je 1194 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenja mjere samoizolacije (na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 508 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

PRIMA SE 10 OSOBA NA 6 MJESECI

Općina Kula Norinska objavila Javni poziv nezaposlenim osobama za prijavu na javne radove

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska objavila je Javni poziv u kojem poziva nezaposlene osobe da se prijave za javne radove. prima se 10 osoba.

– Javni poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Općina Kula Norinska.
Za navedeni program traži se ukupno 10 (deset) osoba na rok od 6 (šest) mjeseci. Krajnji rok za prijavu je 21. travnja 2021., – objavio je načelnik Nikola Krstičević.

Link na natječaj

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije