Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

VIDEO KONFERENCIJA

Župan predsjedao skupštinom Jadransko-jonske euroregije

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić predsjedavao je skupštinom Jadransko-jonske euroregije, održanom putem video veze. Na sjednici su delegati produljili mandate tijelima udruge dok se steknu uvjeti za izbornu skupštinu koja će se moći održati uživo, a u nadi da će to biti moguće sredinom iduće godine u sklopu obilježavanja 15. obljetnice udruge.

Također, na skupštini su usvojena financijska izvješća i izvješća o radu u prethodnoj godini te prihvaćen program rada za 2021. godinu. U sklopu skupštine održan je webinar o turizmu u Jadransko-jonskom prostoru te o mjerama i mogućnostima za njegovu održivost.

Župan Dobroslavić govorio je prilikom otvorenja seminara na kojem su sudjelovali predstavnici regija, različiti stručnjaci i profesionalci s područja turizma iz država Jadransko-jonskog prostora. Tom prilikom župan je naglasio da moramo na najbolji način iskoristiti europsku teritorijalnu i kulturnu raznolikost, najbolje iskoristiti europske fondove i na taj način pomoći našim regijama da postanu otpornije na krize. Izrazio je uvjerenje da će Europska unija sa instrumentom Europske komisije EU sljedeće generacije i Planom oporavka ozbiljno uzeti u obzir postpandemijsko oživljavanje europskog turizma te da će rješenja održivog turizma koja se temelje na inovacijama i alternativnim turističkim modelima pomoći poticati oporavak turizma.

Jadransko-jonska euroregija udruga je jedinica lokalne i regionalne samouprave u prvom redu ispod razine državne vlasti iz Italije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke. Udruga trenutno broji 33 članice, dok u drugom uzastupnom dvogodišnjem mandatu funkciju predsjednika obavlja župan Nikola Dobroslavić. Potpredsjednici su predsjednik talijanske regije Abruzo Marco Marsilio te predsjednik albanske regije Tirana Aldrin Dalipi.

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije