Ostanimo u kontaktu

EUROPSKI ODBOR REGIJA

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao na 146. plenarnom zasjedanju

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu 146. plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija.

Rasprave članova s povjerenicima Europske komisije i članovima Europskog parlamenta vodile su se o boljoj regulativi, programu rada Europske komisije za 2022. godinu, promicanju europskih vrijednosti putem obrazovanja i kulture te o akcijskom planu za europsku demokraciju kao i o konferenciji o budućnosti Europe.

Također, na dvodnevnom plenarnom zasjedanju usvojeno je deset Mišljenja Odbora regije te rezolucije u vezi s programom rada Europske komisije za sljedeću godinu i budućnosti prekogranične suradnje.

Članovi su ovom plenarnom zasjedanju mogli prisustvovati na daljinu putem video konferencije ili biti fizički prisutni u Bruxellesu, što je prvi ovogodišnji sastanak u tom obliku.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o osam osoba muškog spola i osam osoba ženskog spola: pet iz Metkovića, tri iz Dubrovnika i Ploča te jednoj iz Župe dubrovačke, Opuzena, Korčule, Orebića i Vele Luke.

Izliječeno je 37 osoba: 11 iz Dubrovnika i Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Korčule i Ploča, jedna iz Opuzena, Slivnog, Kule Norinske i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 685 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 102 011 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 692 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (svi na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 913 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije