Ostanimo u kontaktu

INTEREG MEDITERAN

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao skupštinom Jadransko-jonske euroregije u Mostaru

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je skupštinom Jadransko-jonske euroregije koja se održala u Mostaru.

Na skupštini su prihvaćena financijska izvješća i izvješća o radu za prethodnu godinu, te plan rada, financijski plan i kalendar aktivnosti za narednu godinu. Ratificirani su dokumenti „Savez za suradnju na Sredozemlju“, te „Atenska deklaracija o INTEREG MEDITERAN održivom razvoju u zajednici“.

Župan Dobroslavić u svom izlaganju, ovim je inicijativama izrazio podršku kao alatima koji kroz institucionalne mreže potiču razvojne programe i projekte od interesa za prostor Jadransko Jonske regije. Naglasio je pritom važnost prometnog povezivanja kao preduvjeta za ukupni razvoj ovih prostora.

Uz Skupštinu u Mostaru održan je i seminar namijenjen interesima mladih ljudi, o lokalnim činiocima odgovornim za implementaciju razvojnih strategija uključujući lokalne institucije. Seminar je okupio obrazovne institucije, posrednička tijela, slobodne stručnjake,  male poduzetnike, udruge i nevladine organizacije.

Jadransko-jonska euroregija, udruga je jedinica regionalne i lokalne samouprave u prvom redu ispod državne vlasti iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke. Udruga trenutno broji trideset i tri članice. Župan Dobroslavić obavlja dužnost predsjednika u drugom uzastopnom mandatu, dužnost potpredsjednika obavlja predsjednik talijanske regije Abruzzo Marco Marsilio.

FOTO-KOMENTAR

Devastirana pametna klupa pored Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića

Objavljeno prije

Devastirana pametna klupa koja se nalazi pored Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića.

Postavlja se pitanje kome je zasmetala pametna klupa da je ovo počinio, ili možda još bolje, kome je zatrebao ‘punjač’ za mobitel pa se poslužio gradskom imovinom!??

Taj posao ćemo prepustiti policiji, al’ svakako ovaj vandalski čin za svaku je osudu!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije