Ostanimo u kontaktu

ŽIVOT NEMA CIJENU

Župan Nikola Dobroslavić najavio rješavanje metkovskih problema u zdravstvu

Objavljeno prije

Hitna pomoć Metković, Mirni prosvjed 'Necemo stat!'

Tragičan događaj u prosincu i smrt devetogodišnjaka digli su na noge cijelu Hrvatsku i sve segmente zdravstvenog sustava od lokalne do državne razine. Da je sustav opterećen nizom problema poznato je od ranije, a sam tragičan događaj probudio je brojne strukture koje su i ranije morale reagirati poboljšanjima u sustavu.

Ovih dana župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić najavio je nekoliko mjera i projekata kojima bi se poboljšalo stanje u zdravstvu na području doline Neretve i Metkovića.

On je, kao i mnogi drugi, spomenuo problem udaljenosti Metkovića od Opće bolnice Dubrovnik zbog čega u slučaju hitnih intervencija ili transporta bolesnika nije moguće ostvariti načelo ‘zlatnog sata’ jer prijevoz do Dubrovnika traje puno dulje.

Župan smatra da će se taj problem djelimice riješiti gradnjom Pelješkog mosta, ali i suradnjom s bolnicom u Mostaru o čemu bi se trebao potpisati odgovarajući ugovor, a na temelju već postojeće suradnje s općinom Ravno ili Neumom.

Dobroslavić je pripomenuo i potrebu uspostave posebne helikopterske službe.

On je dodao da je Dom zdravlja u Metkoviću organiziran iznad hrvatskog prosjeka, te da kvalitetu rada ustanova kojima je Županija formalni osnivač kontrolira Ministarstvo zdravstva.

Unatoč svemu tomu, Neretvani traže dostupnost specijalista, nabavu laboratorijskih uređaja za analizu krvi i druge poboljšice, a Županija će nabaviti potrebnu opremu čim to Ministarstvo odobri. Dolazak specijalista u dolinu Neretve, namjerava se riješiti uređenjem Dnevne bolnice za koju se čeka građevinska dozvola. Ta bolnica bila bi punkt Opće bolnice Dubrovnik u koju će dolaziti specijalisti iz Dubrovnika.

Naime, pitanje udaljenosti Metkovića od Dubrovnika ili Splita spominje se desetljećima. Stariji se sjećaju obećanja ili najava izgradnje bolničkih objekata na području Tuzibelja kod Vida ili na obroncima Predolca u smjeru Dubravice, ali je sve to ostalo samo na idejama, odnosno lijepim željama.

Ako se iz bruto plaća izdvajaju nemala sredstva za zdravstveno osiguranje bio bi red da i pedesetak tisuća stanovnika doline Neretve i okolice mogu bez zadrške konzumirati sva prava iz oblasti zdravstvene zaštite, a ne samo neka prava, odnosno usluge.

Jer, ljudski život nema cijenu!

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama3 300×250

Najčitanije