Ostanimo u kontaktu

ZA NAMA JEDNA OD NAJUSPJEŠNIJIH GODINA ZA NAŠU ŽUPANIJU

Župan Dobroslavić uputio novogodišnju čestitku svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić

Povodom nove 2018. godine župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku svim žiteljima Dubrovačko-neretvanske županije, koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,

Godina na izmaku ostat će nam u sjećanju kao jedna od najuspješnijih od osnutka Dubrovačko-neretvanske županije. Osim rekordne turističke sezone, u ovoj godini Europska komisija donijela je odluku o sufinanciranju izgradnje Pelješkog mosta, a po priznanju ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, najbolja smo hrvatska županija po privlačenju sredstva iz EU. U godini na izmaku Vlada RH potvrdila je županije kao partnere u kreiranju regionalne politike, zadržali smo Policijsku upravu u županiji, vratili Poreznu upravu, vraća se Trgovački sud, preostaje još vratiti Carinsku upravu u Dubrovnik. Ponajbolja smo županija po gospodarenju pomorskim dobrom i ubranim prihodima iz tog izvora. Ovu godinu obilježili su i 700. obljetnica ljekarništva u Dubrovniku, završeni terminal Zračne luke, spriječeno štetno koncesioniranje Terminala u Gruškoj luci, završetak lučice Batala i izgradnja Doma za osobe s teškoćama u razvoju „Dva skalina“.

U godini u koju ulazimo želimo, uz fizički početak radova na Pelješkom mostu, konačno riješiti trasu brze ceste od Zračne luke Dubrovnik do Grada i Osojnika, kao i trajektnu luku Perna i Novu luku u Korčuli, očekujemo početak radova na Centru za gospodarenjem otpadom ”Lučino razdolje”, potpisivanje ugovora o financiranju programa razvoja širokopojasne infrastrukture, ali i konačno definiranje projekta Kongresnog centra Dubrovnik. U novu godinu ulazimo s velikim planovima, ali i s velikim optimizmom i vjerom u svoje snage i u vas – naše sugrađane.

Svima Vama, i vašim obiteljima, u 2018. godini želim dobro zdravlje i puno uspjeha kako na privatnom tako i na poslovnom planu.

Sretna vam Nova 2018. godina

Vaš župan
Nikola Dobroslavić

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije