Ostanimo u kontaktu

PROJEKTI OPĆINE KULA NORINSKA

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i ravnateljicom DUNEA-e Milić na radnom sastanku s načelnikom Krstičevićem

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i ravnateljicom JU RRA DUNEA Melanijom Milić održao je u Kuli Norinskoj radni sastanak s načelnikom Nikolom Krstičevićem.

Na sastanku se razgovaralo o započetim i planiranim projektima općine, a tom prilikom je načelnik Krstičević istaknuo kako ubrzo kreće izgradnja 18 kilometara vodoopskrbnog sustava Borovci – Nova Sela vrijednog oko 22 milijuna kuna, čime se će se postići da pokrivenost cijele općine vodoopskrbnim sustavom.

Nadalje Krstičević je pohvalio dobru suradnju sa Hrvatskim vodama te je napomenuo kako je raspisana javna nabava za izradu glavnog projekta Aglomeracije Općine Kula Norinska.

Također, uspješno je završen projekt I. faze modernizacije javne rasvjete koji je MRRFEU sufinanciralo sa 400 tisuća kuna, a u partnerskoj suradnji sa Općinom Zažablje odobren je projekt „Promocija zdravlja i prevencija bolesti“ iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 419 tisuća kuna.

U sklopu radnog obilaska općine Kula Norinska župan Dobroslavić sa suradnicima obišao je poslovnu zonu Nova Sela u kojoj je uspješno završena prva faza izgradnje komunalne infrastrukture čija vrijednost je iznosila nešto više od 4 milijuna kuna.

U Novim Selima su obišli i društveni dom za koji je u tijeku izrada projektne dokumentacije za potrebe uspostave Interpretacijsko-edukativno-istraživačkog centra zaštićene prirodne baštine doline Neretve sa  smještajnim kapacitetima i ugostiteljskim sadržajima.

Na kraju je župan sa zapovjednikom županijske vatrogasne zajednice Stjepanom Simovićem i suradnicima posjetio lokaciju u Kuli Norinskoj na kojoj će se kroz projekt prekogranične suradnje FIRESPILL izgraditi i opremiti vatrogasni dom vrijedan 11 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava, koji je uspješno prijavila regionalna razvojna agencija DUNEA.

Cilj projekta FIRESPILL je povećanje kapaciteta organizacija hitnih službi u svrhu učinkovitijeg rješavanja prirodnih katastrofa i katastrofa uzrokovanih ljudskim djelovanjem.  Kroz projekt će se nabaviti sigurnosna oprema, hitna vozila na kopnu i moru, te će se izgraditi i uspostaviti spomenuti centri za naprednu obuku.

Dubrovačko-neretvanska županija na raspolaganju ima oko 12 milijuna kuna, kojim će kroz sve planirane aktivnosti i gradnju Centra značajno doprinijeti unaprjeđenju sustava prevencije od požara i ostalih opasnosti na području doline Neretve i okolice.  Gradnja Centra planirana je tijekom 2021. godine.

Župan je pohvalio rad općinske uprave i obećao nastavak odlične suradnje između Dubrovačko – neretvanske županije i Općine Kula Norinska.

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19

Objavljeno prije

PROGRAM POTPORE PRIMARNIM POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA ZBOG OTEŽANIH UVJETA POSLOVANJA UZROKOVANIH PANDEMIJOM BOLESTI COVID-19 (NN 19/2021)

Za potporu proizvođačima mandarina/jabuka/krumpira Uvjeti prihvatljivosti su:

  • podnositelj spada u mikro, mala, srednja i velika poduzeća upisana u Upisnik poljoprivrednika
  • podnositelj je podnio Jedinstveni zahtjev za potporu (poticaj) za površine pod jabukama i/ili mandarinama i/ili krumpirom u 2020. godini
  • podnositelj je stavio na tržište:
  • najmanje 7,5 tona/0,5 ha mandarine u razdoblju od 1. 9. 2020. do 31. 12. 2020. god., ili
  • najmanje 15 tona/ha jabuke u razdoblju od 1. 8. 2020. do 31. 12. 2020. god., ili
  • najmanje 40 tona/2 ha krumpira u razdoblju od 1. 9. 2020. do 31. 12. 2020. god.

Zahtjev za potporu podnosi se putem AGRONET-a od 10. veljače do 5. ožujka 2021. god.

Ispisani i potpisani Zahtjev šalje se isključivo poštom na adresu:

AGENCIJA ZA PLAĆANJA U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU

Ulica grada Vukovara 269d

10 000 Zagreb

»Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanim pandemijom bolesti COVID-19«

Podnositelj je osim Zahtjeva iz AGRONET-a dužan poslati i sljedeće:

  • ispisani i ovjereni zahtjev za potporu
  • Izjavu iz Priloga 1 Pravilnika
  • koji nisu upisani u Registar poreznih obveznika: podatak iz Evidencije o poljoprivrednoj proizvodnji i prodaji vlastitih proizvoda iz Upisnika poljoprivrednika /poljoprivrednih gospodarstava (također ispuniti u AGRONETu)
  • koji su upisani u Registar poreznih obveznika: otpremnica/račun izdana od strane podnositelja Zahtjeva u referentnom razdoblju, I Kopiju Referentne stranice Godišnjeg financijskog izvještaja poduzetnika za 2019. godinu (ukoliko je podnositelj pravna osoba)

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije