Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DUBROVNIK

Župan Dobroslavić s premijerom Plenkovićem razgovarao o ključnim problemima i projektima u županiji

Objavljeno prije

Plenković - Dobroslavić

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Žaklinom Marević i Joškom Cebalom bio je danas u Palači Ranjina domaćin sastanka između premijera RH Andreja Plenkovića te gradonačelnika i načelnika s područja županije.

Na sastanku na kojem je nazočio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kao i saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, te zastupnica u Europarlamentu Dubravka Šuica je bilo govora o tri teme, cestovnoj povezanosti županije, višenamjenskom kongresnom centru Dubrovnik te povratu sjedišta državnih institucija i tvrtki u Dubrovnik.

Župan je ovom prilikom naglasio kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izgrađeno samo 9,3 kilometara autoceste te kako se jug Hrvatske oslanja na cestu koja je izgrađena 60-ih godina prošlog stoljeća.

– Na njoj je nekoliko crnih točaka na kojima kada dođe do nesreće Dubrovnik odstaje potpuno odsječen. Također, mi i dalje snažno ostajemo pri stavu da je apsurdno rješavati cestovnu povezanost preko nekih pravaca autoceste kroz BiH, a to je priča koja se i danas zna čuti iako nam je nepoznato niti kako ni zašto, – rekao je župan Dobroslavić te se osvrnuo na projekt Kongresnog centra Dubrovnik.

– Višenamjenski Kongresni centar Dubrovnik je projekt koji bi dodao vrijednost destinaciji kao i cijeloj Hrvatskoj, za njega postoji određena lokacija, mi smo ga ucrtali u prostorne planove i izradili nekoliko stručnih Studija u tom smjeru. Vrijednost tog Centra bi bila oko 77 milijuna eura. Znamo da su to značajna sredstva i smatramo kako bi za taj projekt trebali aplicirati na fondove EU. No za to se moraju prvenstveno izmijeniti uvjeti u postojećem Operativnom programu, – rekao je župan Dobroslavić.

Na sastanku je također istaknuto kako Dubrovačko-neretvanska županija još uvijek čeka na povratak Područnog ureda carinske uprave Dubrovnik, Poslovne jedinice HC-a, kao i Područne službe HZZO-a i Područnog ureda HZMO-a, a zahvalio se Vladi na povratu Porezne uprave, Trgovačkog suda u Dubrovniku i Općinskog suda u Metkoviću (od 1. siječnja 2019. godine) kao i zadržavanju Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Na sastanku se razgovaralo i o povlačenju sredstava iz europskih fondova na razini jedinica lokalne samouprave, ali i aktualnim problemima s kojima se susreću općine i gradovi u županiji.

Uoči sastanka župan Dobroslavić je sa zamjenicima Marević i Cebalom s premijerom Plenkovićem i njegovim suradnicima kao i predstavnicima Grada Dubrovnika na čelu s gradonačelnikom Frankovićem obišao radove na kompleksu Lazareta, a nazočio je i potpisivanju ugovora o sufinanciranju 11 novih autobusa za potrebe JGP Libertas vrijednih 22,5 milijuna kuna.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije