Ostanimo u kontaktu

2 MILIJUNA KUNA ŽUPANIJSKOJ HITNOJ POMOĆI

Župan Dobroslavić predao ključeve četiri nova vozila hitne medicinske pomoći; jedno vozilo Domu zdravlja Metković

Objavljeno prije

Vozila su u vrijednosti od 2 milijuna i 250 tisuća kuna, od čega je milijun i 400 tisuća kuna izdvojila županija, oko 500 tisuća sam Zavod, a i ovaj put imamo potporu jedinica lokalne samouprave – naglasio je župan Nikola Dobroslavić na primopredaji četiri vozila hitne medicinske pomoći uz ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luku Lalića.

– Ovim se obnavlja vozni park Zavoda, koji ima 25 automobila za hitne intervencije i potrebno ga je obnavljati svake godine da bi se približili željenom standardu da vozila ne budu starija od pet godina i da ne prijeđu više od 200 tisuća kilometara. Sad smo na tome da je polovica naših automobila ispod pet godina, a druga polovica je starija od pet godina. Naš Zavod za hitnu medicinu obavlja tu djelatnost na devet punktova. Imamo 40 liječničkih timova s liječnikom, sestrom i vozačem, imamo dva tima T2 s tehničarima i vozačima i oni pokrivaju cijelu županiju. Na sreću još uvijek nemamo problema s popunom liječnicima, iako se bojimo da će se oni pojaviti odlaskom na specijalizaciju – izjavio je Dobroslavić.

Od jedinica lokalne samouprave grad Metković sudjelovao je s 200, a grad Ploče sa 150 tisuća kuna sredstava, a Lulić ističe kako u Zavodu planiraju nastaviti nabavu vozila i iduće godine za još barem dvije lokacije.

– Svako novo vozilo je dodatna vrijednost našem Zavodu jer nam je to osnovno sredstvo rada i novo vozilo jamči sigurnost i efikasnost u našoj djelatnosti. Vozila su nešto skuplja od dosadašnjih jer se radi o Volkswagenima koji imaju neovisni ovjes što je posebno bitno za stanovnike doline Neretve koji do bolnice imaju više od sto kilometara. Došlo je vrijeme i u Dubrovniku za obnovom vozila jer su trenutna starija od osam godina. Sljedeće godine ćemo nastaviti s obnovom voznog parka, predviđam da ćemo nabaviti jedno vozilo za otok Korčulu i jedno za općinu Konavle, i nastojat ćemo uključiti jedinice lokalne samouprave da sufinanciraju naše projekte – rekao je.

Od četiri vozila predanih u srijedu dva su namijenjena dubrovačkom području, dok će Metković i Ploče primiti po jedno vozilo, čime su osigurane potrebe hitne medicinske pomoći za područje cijele županije, kaže Lulić.

Autor: Đivo Glanz / Fotografije: dulist.hr

OBAVIJEST

Klek, Radalj, Repić, Duboka, Komarna, Stolovi, Raba, Kremena, Duba i GP Klek bez struje u srijedu

Objavljeno prije

Zbog sječe raslinja u trasi dalekovoda DV 10(20) LOVORJE – KLEK bit će obustava električne energije dana

16.10.2019.godine (srijeda) u vremenu od 1000 do 1200 sati u naseljima:

KLEK, RADALJ, REPIĆ, DUBOKA, KOMARNA, STOLOVI, RABA, KREMENA, DUBA I GP KLEK.

NAPOMENA: U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije. U slučaju loših vremenskih prilika prekida neće biti, a naredni će se uredno oglasiti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije