Ostanimo u kontaktu

POMOĆ U KUĆI STARIJIM OSOBAMA

Župan Dobroslavić potpisao ugovore o financiranju s Udrugom Dobra i Udrugom ‘Otac Ante Gabrić’

Objavljeno prije

Potpisivanje-ugovora-udruge-75

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Palači Ranjina ugovore o financijskoj potpori s predstavnicima pet udruga s područja županije koje provode program Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije te s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Dva skalina.

– Drago mi je da smo danas ovdje i da potpisujemo ove ugovore, jer Županija trajno radi na poboljšanju uvjeta života starijim osobama i svim onima kojima je pomoć potrebita. Mi svake godine u proračunu osiguravamo namjenska sredstva te na taj način pomažemo udrugama koje pružaju pomoć starijim osobama. Također, dio ovih sredstava redovito namjenjujemo i Udruzi Dva skalina, u svrhu sufinanciranja boravka djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Podsjetio je pritom i kako je Dubrovačko-neretvanska županija nedavno predstavila i projekt Halo pomoć, koji korisnicima starije životne dobi na području županije poboljšava kvalitetu života te je dodao kako je ova mjera za koju se ugovori danas potpisuju, ali i sve druge koje su namijenjene starijim osobama, bilo da su one smještene u domovima za starije ili pak u vlastitim domovima, jako dobre te ih Županija podržava.

Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te v.d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Danas su tako potpisani ugovori s udrugama Dobra i Otac Ante Gabrić iz Metkovića, Val  s Lastova, Blage ruke iz Slanog i Dnevni boravak, njega i pomoć u kući za starije i nemoćne osobe iz Ploča, a ugovorena sredstva iznose 329 tisuća kuna.

Udruzi Dva skalina je za projekt Skalin po skalin namijenjeno 80 tisuća kuna kojima se financira projekt dnevnog boravka za djecu sa cerebralnom paralizom, a kako bi im se omogućilo više aktivnosti i redovnih terapija, ali i kako bi se njihovim obiteljima pružilo više vremena za organizaciju vlastitog obiteljskog života.

Cilj pružanja potpore udrugama koje provode program Pomoć u kući starijim osobama na području Dubrovačko-neretvanske županije je pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova starijim osobama koje žive same u svojim domovima, posebice u ruralnim krajevima Dubrovačko-neretvanske županije.

Svrha programa, kojim je obuhvaćeno 300-tinjak osoba, je smanjenje osjećaja socijalne isključenosti i omogućavanje starijim osobama ostanak i njegu u poznatom okruženju vlastitog doma. Također, ne manje važan segment provođenja ovog programa koji Dubrovačko-neretvanska županija financijski podupire je i što se njime pruža mogućnost zapošljavanja ženama u ruralnim krajevima koje teže pronalaze posao.

Knjiga fra Vjeke Vrčića ‘Neretvanske župe’
Restoran Pizzeria Milano

Najčitanije