Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

GOSPODARSTVO

Župan Dobroslavić otvorio Poduzetnički inkubator u Dubrovniku

Objavljeno prije

Poduzetnički inkubator, Dubrovnik

Otvarajući Poduzetnički inkubator Dubrovnik, župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ove važne investicije:

– Zahvaljujem Uredu državne uprave na spremnosti na suradnju, kao i Ministarstvu poduzetništva i obrta na bespovratnoj potpori u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls. Planiramo u skoro vrijeme u suradnji sa Gradom Pločama otvaranje još jednog poduzetničkog inkubatora u pločanskoj Poslovnoj zoni. Mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji svjesni smo kako je razvoj malog i srednjeg poduzetništva pokretač svakog društva, te aktivno radimo na tome, – izjavio je župan Dobroslavić.

Direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić kazala je kako je Poduzetnički inkubator uređen na ukupnoj površini od 405 m², a sastoji se od deset uredskih prostora i dvije dvorane za sastanke.

– Poduzetnički inkubator Dubrovnik dio je ukupnog projekta koji se odnosi na uređenje potkrovnog dijela zgrade ex vojarne u Dubrovniku, a koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija, u okviru  čega je u zgradu ugrađeno i dizalo što je cjelovitu zgradu učinilo dostupnom osobama sa smanjenom pokretljivosti te pridonijelo suvremenosti prostora. Cilj osnivanja poduzetničkog inkubatora je podrška i poticanje osnivanju i razvoju novih poduzetničkih poduhvata te pružanje poslovnih i intelektualnih usluga poduzetnicima u početnoj fazi i fazi rasta. Misija poduzetničkog inkubatora je stvoriti uspješne poduzetnike koji su financijski održivi i samostalni u trenutku napuštanja inkubatora što izravno potiče gospodarski razvoj i zapošljavanje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, – zaključila je Previšić.

Namjena Poduzetničkog inkubatora je okupiti male poduzetnike koji tek počinju poslovati ili su u fazi rasta i razvoja te koji nemaju vlastiti poslovni prostor. Otvaranjem inkubatora poduzetnicima je omogućeno korištenje poslovnog prostora na ograničen broj godina po vrlo povoljnim uvjetima, ovisno o vrsti djelatnosti.

Osim subvencioniranog korištenja poslovnog prostora, poduzetnicima su na raspolaganju poslovna infrastruktura, intelektualne i poslovne usluge te druge stručne usluge u razdoblju inkubacije, nakon čega bi trebali postati samostalni poslovni subjekti te u konačnici prepustiti mjesto u inkubatoru drugom poduzetniku početniku.

Investicija u poduzetnički inkubator Dubrovnik ukupne je vrijednosti 3.565.722,00 kn u okviru koje je Dubrovačko-neretvanska županija iz svojih proračunskih sredstava osigurala 2.271.252,36 kuna.

Ostali iznos investicije u iznosu od 1.294.469,94 kuna  osiguran je iz bespovratne potpore Ministarstva poduzetništva i obrta u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls, Mjera C Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja, aktivnost C2: tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori.

Poduzetničkim inkubatorom upravljat će Centar za poduzetništvo d.o.o., tvrtka kojoj je Dubrovačko-neretvanska županija jedini vlasnik i osnivač, a izvođač radova na poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik bila je dubrovačka tvrtka Tonikom d.o.o. koja je odabrana na javnom natječaju.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije