Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

BRUXELLES

Župan Dobroslavić izabran za predsjednika Jadransko-jonske euroregije

Objavljeno prije

Jadransko-jonska euroregija

Župan Nikola Dobroslavić izabran je za predsjednika Jadransko-jonske euroregije na skupštini održanoj 2. prosinca u Bruxellesu.

Za potpredsjednike Euroregije izabrani su predsjednik talijanske regije Abruzzo Luciano D’Alfonso i predsjednik regije Tirana iz Albanije Aldrin Dalipi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Jadransko-jonska euroregija nastala je prije 10 godina iz potrebe za stabilizacijom i unaprjeđenjem suradnje među regijama na Jadranskom i Jonskom moru, te djelovanjem na zajedničkim projektima na korist svojih građana. Jadransko-jonska euroregija broji 28 regionalnih i lokalnih vlasti s područja četiriju zemalja članica Europske unije : Hrvatske, Italije, Slovenije i Grčke te triju zemalja izvan Europske unije na Jadranskom moru: Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Jadransko-jonska euroregija

Upravo je ova euroregija začetnik inicijative za donošenje Europske strategije za Jadransko-jonsku makroregiju koja je na koncu usvojena i potvrđena u Europskom parlamentu.

Uspješna realizacija Europske strategije omogućit će nova radna mjesta i rast gospodarstva, a makroregija će predstavljati vrata prema drugim dijelovima svijeta, njihovim izazovima i mogućnostima.

Ovom prigodom novoizabrani predsjednik izložio je Program rada kojim će Euroregija poticati projekte važne za ovo područje, napose Jadransko- jonsku autocestu koja je unesena u dokumente usvojene u Izvješću koje je prihvaćeno u Europskom parlamentu.

U okviru Skupštine održan je i okrugli stol u organizaciji europarlamentarca Ivana Jakovčića na temu EU strategija za Jadransko-jonsku makroregiju.

NERETVANSKA BAŠTINA

Dolina Neretve predstavit će se na Festivalu mora i mornara u Francuskoj

Objavljeno prije

Foto: Facebook/Radio Ploče

Foto: Facebook/Radio Ploče

U Francuskoj se od 27. ožujka do 2. travnja održava Festival mora i mornara na kojem će se predstaviti dio maritimne baštine Hrvatske. Na spomenutom festivalu sudjelovat će i Udruga za očuvanje neretvanske baštine i Udruga lađara Neretve gdje će se predstaviti lađa, trupa, neretvanski kulinarski specijaliteti i neretvanska turistička ponuda.

Lađu će veslati djevojke koje će biti u posebnim dresovima sa šahovnicom. Riječ je o vrlo poznatom Festivalu mora i mornara na kojem se očekuje preko 400 tisuća posjetitelja. Osim neretvanske lađe i trupe na spomenutom Festivalu iz Hrvatske će se predstaviti još Komiška sandula i gondula, Lošinjska regatna pasara, Kvarnerski guc i Condure Croatica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Bit će ovo velika promocija za cijelu dolinu Neretve, što je potvrdio i Milojko Glasović, predsjednik Udruge za očuvanje neretvanske baštine. Hrvatska na ovom Festivalu ima status specijalnog gosta, zajedno sa Italijom.

Radio Ploče

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije