ARHEOLOŠKI MUZEJ NARONA

Župan Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević održali sastanak s ravnateljem muzeja Tonijem Glučinom

Objavljeno 8. siječnja 2018. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, Kultura, Metković, News.
Foto: edubrovnik.org

Foto: edubrovnik.org

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica župana Žaklina Marević održali su sastanak s ravnateljem Arheološkog muzeja Narona u Vidu Tonijem Glučinom.

Na sastanku je ravnatelj upoznao župana i zamjenicu s radom Muzeja, potrebama i planovima u nadolazećem razdoblju. Arheološki muzej Narona funkcionira kao galerijski prostor u kojem je izložen jedan od najatraktivnijih stalnih postava u Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se o nedostatku prostora za prikupljanje, čuvanje i obradu muzejske građe, što je primarna djelatnost Muzeja. Na sastanku je istaknuto kako se planira izgradnja nove zgrade Arheološkog muzeja u kojoj bi svoje mjesto našli radni prostori poput knjižnice, ureda, restauratorskih radionica, studijske zbirke, lapidarija, multimedijalne dvorane, dormitorija i niza drugih sadržaja. Jedna od tema bilo je izdavanje publikacije Emilija Marina FORUM NARONITANUM na engleskom jeziku, kako bi postala dostupna europskoj stručnoj javnosti, na jednaki način kao što je sada hrvatskoj. Također, razgovaralo se o daljnjim arheološkim iskopavanjima u Naroni.

Župan Dobroslavić iskazao je spremnost za suradnju u realizaciji projekata koji će djelatnicima Muzeja omogućiti kvalitetniji stručni rad, te doprinijeti da se  obogati kulturno-turistička ponuda grada Metkovića i doline Neretve.

preneseno s edubrovnik.org

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari