Ostanimo u kontaktu

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić dodijelio nagrade prvacima u znanju

Objavljeno prije

Nagrađena skupna 12 IV

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i šport Marijeta Hladilo održali su prijem za učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim smotrama i natjecanjima iz znanja osvojili jedno od prva tri mjesta.

Kao i svake godine Dubrovačko-neretvanska županija svjesna uloge obrazovanja u razvoju društva želi nagraditi džavne prvake u natjecanjima iz znanja, pa je tako i ove godine , župan Dobroslavić čestitao i uručio poklone svim učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima kao i njihovim mentorima koji su uvelike pridonijeli uspjehu svojih učenika.

Ovom prigodom župan Dobroslavić naglasio je kako je znanje ključ uspjeha te da ove nagrade trebaju biti poticaj svima da radom na svojim talentima dođu do ovakvog uspjeha, a Dubrovačko-neretvanska županija će uvijek pronaći način da taj uspjeh i nagradi.

Natjecanja i smotre  iz znanja  po pojedinim predmetima i razredima  u Republici Hrvatskoj  održavaju se na tri razine, počinju sa školskim, zatim županijskim, a učenici koji ostvare najbolje rezultate pozivaju se na državna natjecanja i smotre. Na školskoj razini natjecanja i smotri svake godine sudjeluje preko 100 000 učenika osnovnih i srednjih  škola. Na županijskim razininama 30 000 učenika, a plasman na državna natjecanja i smotre ostvari  gotovo 8 000 učenika osnovnih i srednjih škola.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije ukupno 93 učenika su osvojila prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz znanja i to 10 prvih mjesta, 46 drugih te 37 trećih mjesta.

Državni prvaci na smotrama i natjecanjima iz znanja:

 • Antonio Mustahinić – Kemija, 8. razred OŠ Ivana Gundulića iz Dubrovnika, mentorica Vedrana Bebić
 • Josipa Bebić – Lik vizualne umjetnosti i dizajn, 8. razred OŠ Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića, mentorica Dubravka Šešelj
 • Marija Dodig- Hrvatski jezik, 3. razred Gimnazije Metković iz Metkovića, mentorica Lidija Puljan
 • Laura Hladilo – Solo pjevanje, 4. razred Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, mentorica Dubravka Hilje
 • Paula Jadrušić, Ana Njirić – Glasovirska dua, 6. razred osnovne Umjetniče škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, mentorica Sunčica Grego
 • Ana Bakija, Lucija Brautović, Barbara Ćorak, Nina Zvone – Kvarteti, 5. i 6. razred osnovne Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika, mentorica Đive Kušelj

Nastavi čitati

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije