Ostanimo u kontaktu

USPJEH NAŠIH GLAZBENIKA NA PORINU

Župan Dobroslavić čestitao osvajačima Porina iz Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku Ibrici Jusiću, Goranu Martincu i Petru Obradoviću koji su nedavno za svoje glazbeno stvaranje osvojili nagradu Porin.

Najveće priznanje koje čovjek može dobiti za svoj rad je neovisno i objektivno priznanje njegove struke. U tom kontekstu posebno želim čestitati našem legandarnom šansonijeru Ibrici Jusiću na osvajanju Porina za životno djelo. Osim ove velike nagrade, naš Metkovac producent Goran Martinac osvojio je u raznim kategorijama čak tri Porina, a ovo vrijedno priznanje otišlo je i u ruke našeg skladatelja Petra Obradovića.

Neka vam osvajanje ovih prestižnih glazbenih nagrada bude poticaj za buduće stvaralaštvo, na radost svih nas. – čestitao je župan Nikola Dobroslavić

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

U tijeku su aktivnosti na zaštiti maloljetnih osoba

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su tijekom noćnih sati prethodnih dana kontrolirali posluživanje i konzumiranje alkoholnih pića maloljetnicima na području Dubrovnika. Tijekom nadzora su u dva ugostiteljska objekta zatekli maloljetne osobe u konzumiranju alkohola, zbog čega su vlasnici ugostiteljskih objekata prekršajno sankcionirani sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Ovakve aktivnosti policije provode se posljednjih nekoliko godina, a prema spomenutom Zakonu do sada je prekršajno sankcionirano 85 vlasnika ugostiteljskih objekata.
Osnovni cilj ove preventivno-represivne aktivnosti je zaštita mladih od neprihvatljivih i rizičnih čimbenika koji generiraju asocijalna i delikventna ponašanja s višestruko štetnim posljedicama.

Osim spomenutog, a s ciljem zaštite mladih, policija već nekoliko godina provodi projekt Zdrav za 5 kojim kroz edukaciju ne samo djece već i njihovih roditelja, ukazuje na štetnost konzumiranja alkohola, cigareta i narkotika.

Policija će i tijekom sljedećeg razdoblja nastaviti s navedenim aktivnostima, a težište aktivnosti će biti na mjestima gdje je do sada zabilježeno više prekršaja neprihvatljivog ponašanja.

Ovom prilikom pozivamo sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju zakonskih propisa kojima je regulirana zabrana pružanja usluga mlađim osobama, kao što su primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i sl.
Posebno pozivamo roditelje mlađih osoba da se upoznaju s društvenim životom svoje djece te da ih odgovorno nadziru i savjetuju o prihvatljivom ponašanju i na taj način zaštite od možebitnih neprihvatljivih aktivnosti.

PU Dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
OPĆINA ZAŽABLJE – Uskrsna čestitka

Najčitanije