Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Znatna ulaganja u kulturu i sport u Metkoviću

Objavljeno prije

Ustanova za kulturu i sport Metković u posljednje vrijeme ulaže znatna sredstva u kulturno-sportske objekte o kojima ona u gradu skrbi.

Najveća investicija bila je u kompleks Gradskoga kulturnog središta na kojemu je izmijenjeno 96 prozorskih otvora. Ista vrsta otvora izmijenjena je na zgradi Boćarskoga doma gdje je postavljen 21 novi otvor, čime će se postići znatne uštede u energiji potrebnoj za hlađenje i zagrijavanje objekata. Vrijednost ukupnih radova je oko 500 tisuća kuna, od čega je 250 tisuća dobiveno putem Natječaja Ministarstva kulture, dok su ostalo sredstva iz gradskoga Proračuna.

Nakon što su na nogometnom igralištu ‘Iza Vage’ i nogometnom igralištu ‘Metković’ kompletno renovirane četiri, tj. dvije svlačionice, ove se godine nastavlja s renoviranjem preostalih. U tijeku je renoviranje treće svlačionice na igralištu Metković, kao i postupak odabira izvođača za renoviranje dviju svlačionica na igralištu ‘Iza Vage’. Radovi su s PDV-om vrijedni su 237 tisuća kuna.

U nastavku godine započet će i treća faza ulaganja u Ljetnu scenu Gradskoga kulturnog središta, u sklopu čega će se renovirati betonski pod i kompletno izmijeniti stolice. Također, na redu je i kompletna obnova kvartovskih dječjih igrališta. Za to je u tijeku dorada projektne dokumentacije i raspisivanje natječaja za izvođače radova.

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Nastavlja se provođenje preventivnih sistematskih pregleda za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata

Objavljeno prije

Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Ministarstvom zdravstva tijekom 2021. godine nastavlja provođenje programa preventivnih sistematskih pregleda koji su namijenjeni svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, pa tako i onima s područja Dubrovačko neretvanske županije.

Kako je poznato da je riječ o populaciji koja je, zbog svega proživljenog, podložnija raznim oboljenjima, išlo se u ovu akciju s ciljem što ranijeg otkrivanja onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti, ali i skretanje pozornosti hrvatskim braniteljima na važnost ranog otkrivanja bolesti odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti te motiviranje hrvatskih branitelja da aktivno sudjeluju u očuvanju, unapređenju i kontroli svog zdravlja.

Sistematski pregledi uključuju laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne te specijalističke preglede, a obavljaju se u Općoj bolnici Dubrovnik.

Svi koji žele proći ponuđene preglede pozivaju se da se za sve dodatne informacije i prijavu obrate Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Metkoviću, Kralja Zvonimira 22 svaki radni dan u vremenu od 8-15 sati, pozivom na broj telefona 020-690-040 ili putem e-maila metkovic@branitelji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije