Ostanimo u kontaktu

GRAD METKOVIĆ

Znatna ulaganja u kulturu i sport u Metkoviću

Objavljeno prije

Ustanova za kulturu i sport Metković u posljednje vrijeme ulaže znatna sredstva u kulturno-sportske objekte o kojima ona u gradu skrbi.

Najveća investicija bila je u kompleks Gradskoga kulturnog središta na kojemu je izmijenjeno 96 prozorskih otvora. Ista vrsta otvora izmijenjena je na zgradi Boćarskoga doma gdje je postavljen 21 novi otvor, čime će se postići znatne uštede u energiji potrebnoj za hlađenje i zagrijavanje objekata. Vrijednost ukupnih radova je oko 500 tisuća kuna, od čega je 250 tisuća dobiveno putem Natječaja Ministarstva kulture, dok su ostalo sredstva iz gradskoga Proračuna.

Nakon što su na nogometnom igralištu ‘Iza Vage’ i nogometnom igralištu ‘Metković’ kompletno renovirane četiri, tj. dvije svlačionice, ove se godine nastavlja s renoviranjem preostalih. U tijeku je renoviranje treće svlačionice na igralištu Metković, kao i postupak odabira izvođača za renoviranje dviju svlačionica na igralištu ‘Iza Vage’. Radovi su s PDV-om vrijedni su 237 tisuća kuna.

U nastavku godine započet će i treća faza ulaganja u Ljetnu scenu Gradskoga kulturnog središta, u sklopu čega će se renovirati betonski pod i kompletno izmijeniti stolice. Također, na redu je i kompletna obnova kvartovskih dječjih igrališta. Za to je u tijeku dorada projektne dokumentacije i raspisivanje natječaja za izvođače radova.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih pet muških i tri ženske osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 24 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o pet muških i sedam ženskih osoba iz Dubrovnika (njih sedam ima utvrđenu ep. vezu), pet muških i tri ženske osobe iz Metkovića (za četiri utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi s Mljeta (za jednu osobu utvrđena ep. veza), jednoj muškoj osobi iz Korčule (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj osobi iz Vela Luke.

Izliječeno je 11 osoba: četiri iz Dubrovnika, dvije iz Župe dubrovačke, dvije iz Metkovića, jedna iz Stona, jedna iz Ploča te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je devet osoba pozitivnih na koronavirus.

U posljednja 24 sata obrađeno je 206 uzoraka, a od početka pandemije analizirana su ukupno 17 240 uzorka.

U samoizolaciji su 504 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 87 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije