Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DODIJELJENA PRIZNANJA

Zlatna naranča – najbolji agroturizmi u županiji

Objavljeno prije

Zlatna Naranča

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA pokreću novi projekt nagrađivanja najboljih agroturizama u županiji. Nagrada Zlatna naranča valorizirat će kvalitetan pristup u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma.

– Ovo je nastavak našeg rada na razvoju ruralnih područja i u tom smislu i razvoja ruralnog turizma. Županija i DUNEA u proteklom su razdoblju pokrenuli nekoliko projekata, poput Tematskih turističkih cesta Peljašac i Neretva te Staze stećaka, u vinskom turizamu organiziranje Dubrovnik FestiWinea, u manifestacijama vezanim uz hranu Dani jegulje u Neretvi te također nagrađivani projekt Tradicijski proizvodi Dubrovačko-neretvanske županije – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić na današnjem predstavljanju ”Zlatne naranče”.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U natječaju mogu sudjelovati OPG-ovi koji se dopunski bave turizmom, a istovremeno promiču tradiciju i očuvanje brojnih ruralnih vrijednosti poput tradicijske arhitekture, ambijentalnosti, etnologije, gastronomije, starih obrta i zanata, suvenira, autohtonih i ekoloških proizvoda… Kandidate prijavljuju jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama), a pozivi za podnošenje prijedloga kraću danas.

U Županiji je ujedno organiriran prijem za nagrađene na natječaju ”Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, nacionalnoj nagradi u organizaciji Kluba članova ”Selo”, putem kojeg je u Dubrovačko-neretvansku županiju stiglo šest nagrada.

Dubrovačko-neretvanska županija dobitnica je srebrne povelje za Tematsku turističku cestu NERETVA dolina života, u kategoriji ‘Ruralno-turistički projekti’. U kategoriji ‘Vinski turizam’ srebrnu povelju osvojili su  VINARIJA MATUŠKO iz Potomja i VINARIJA RIZMAN iz Kleka, a u kategoriji ‘Turistička seljačka obiteljska gospodarstva’ – brončanu povelju osvojio je AGROTURIZAM LAPTALO s Gromače te posebne nagrade JAMA U PREDOLCU, Metković i posebno priznanje za revitalizaciju autohtone sorte vinove loze OPG-u KARAMAN iz  Konavala.

Župan Dobroslavić nagrađenima je uručio zahvalnice za sudjelovanje i čestitao na uspješnom radu, a organizatorica nagrade ”Suncokret” Dijana Katica uručila je zahvalnice županu za sudjelovanje te za doprinos zarvoju ruralnog turizma.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije