Ostanimo u kontaktu

GRADSKA KNJIŽNICA POZIVA OSNOVNOŠKOLCE

Želite saznati više o robotici i programiranju, uključite se u Croatian Makers ligu

Objavljeno prije

Mbot

Gradska knjižnica Metković poziva osnovnoškolce da se uključe u Croatian Makers ligu koja će se odvijati tijekom školske godine 2016/2017. Prijaviti se možete do utorka, 11. listopada do 17,00 sati na broj mobitela 099 3908173 ili osobnim dolaskom do 15,30 sati. Broj mjesta je ograničen.

Croatian Makers liga je dio projekta Croatian Makers koj je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

Cilj lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnoškolskom uzrastu.  Platforma na kojoj se odvija liga je edukacijski robot mBot (Bluetooth verzija) koja nudi vrlo jednostavan ulazak u svijet robotike, ali omogućava i naprednije korištenje. Oprema koja će se koristiti donirao je IRIM.

Taktilnost, izazovnost i brzina rezultata, robotiku i automatika čine izuzetno atraktivnima kao didaktički alat, kao i alat za ulazak u svijet programiranja (“coding”).

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije