Ostanimo u kontaktu

NAJVEĆA HUMANITARNA UTRKA U REGIJI

Zbog velikog odaziva mijenja se lokacija i ruta utrke ‘Trčimo za Marija’

Objavljeno prije

Mario i Ana Skočibušić

Metkovci, a i svi Neretvani, po tko zna koji put pokazuju svoje veliko srce i ljubavi prema bližnjemu svome. Humanitarna utrka ‘Trčimo za Marija’, koja se trči za našeg teško bolesnog sugrađanina, Marija Skočibušića, bilježi rekorde. Naime, prijave za utrku su zatvorene, a u nedjelju se na startu očekuje oko 700 trkača. U sklopu cijelog događaja organiziran je i Biciklistički Đir, koji će startati malo ranije, u 17:30 h, a po pristiglim prijavama vozit će ga oko 100-tinjak biciklista.

Zbog velikog odaziva, u dogovoru s Gradom Metkovićem, cijeli događaj je preseljen sa Velike rive na Trg Kralja Tomislava, gdje će sajmom rukotvorina svoj doprinos dati i kreativci Doline Neretve. U 20 sati počinje koncert na kojem nastupaju neretvanski bendovi, dok svi drugi koji žele pomoći, a iz određenih razloga ne mogu trčati, svoje priloge će moći priložiti u kutije postavljene na Trgu za vrijeme trajanja događaja.

Organizator ovog veličanstvenog događaja, Sportska udruga ‘Neretva run’, svojim nesebičnim zalaganjem i humanitarnim radom za Marija Skočibušića, možemo reći, ujedinila je cijeli Metković.

RUTA UTRKE – tragovima oca Ante Gabrića

Starta se iz ulice Ante Starčevića (izmedju fontane i knjižare), potom ulicom Vladimira Nazora, te ulicom Paške Baburice na izlaz u Dubrovačku ulicu, gdje se potom ide desno kroz ulicu Oca Ante Gabriće, zatim pokraj Glazbarskog doma, CB ‘Maka’ te desno u cilj, nazad na trg Kralja Tomislava. Cijela staza, osim početnog uspona je savladiva. Duga je 2,5 km i biti će obilježena, osigurana redarima i promet obustavljen, – ističu organizatori te se zahvaljuju svima vama divnim ljudima, uz koje su zaprimili i jednu jako emotivnu prijavu sa pitanjem ‘da li ja mogu trčati za svoga tatu?’.

BICIKLISTIČKI ĐIR

Starta u 17:30h sa Trga Kralja Tomislava, te dalje vozi rutom – Sportska – Klada – Sv. Ante – Potkraj – te nazad na Trg.

– Dođite ljudi u što većem broju. Vrijeme će bit idealno. Svi koji se nisu prijavili, pa makar i za šetanje, dođite – zaplješćite svim ovim hrabrim ljudima sa velikim srcem. Podržite prilogom, jer naša pomoć je prijeko potrebna. Ma vjerujemo svi da će ovo izaći na dobro, borimo se svi zajedno, NEMA PREDAJE !!!!!!!!! – pozivaju iz SU ‘Neretva run’.

Svi oni koji žele individualno pomoći obitelji Skočibušić, mogu to učiniti i putem žiro računa:
 PBZ – Mario Skočibušić, IBAN: HR 4723400093206045808

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije