Ostanimo u kontaktu

MANDARINA POLUMARATON

Zbog sigurnosti natjecatelja promet će od Vida i velikom dijelu Metkovića biti obustavljen na 3 sata

Objavljeno prije

Mandarina polumaraton

Poštovani trkači, građani Metkovića i doline Neretve,

U Metkoviću 05. 11. 2017., sa početkom u 10h iz Vida, počet će prvo izdanje međunarodne atletske utrke MANDARINA POLUMARATON, te uz polumaraton i utrka građana – Butterfly Race/Za Manuelu 5K.

Zbog sigurnosti svih natjecatelja, uz prethodno priložen prometni elaborat polumaratona, u suradnji sa PU Dubrovačko-Neretvanska te PU Metković, obaviještavamo vas da će 05. 11. 2017 sa početkom u 10h, PROMET BITI OBUSTAVLJEN ZA SVA VOZILA, U OBJE CESTOVNE TRAKE NA 3 SATA.
Kako utrka bude išla prema naprijed, tako će se i pojedine ulice otvarati i promet će teći neometano.

OBUSTAVA PROMETA ZA SVA VOZILA U ULICAMA:

Vid-most, Ulica Put Narone, Željeznički podvožnjak, Ulica Andrije Hebranga (Luka Metković), Lučki most, Ulica Ivana Gundulića, Ulica Matice Hrvatske, Ulica kralja Zvonimira, Dubrovačka ulica, Sv.Ante, semafori Klada-lijevo, Ulica Petra Krešimira IV. do kućnog broja 65 i okret, ponovno Petra Krešimira IV. do Studenca, dio ulice Mobine, Pržine, dio Splitske ulice, uključenje u Šetalište 116. brigade te rivom do cilja u gradskom parku.

Zahvaljujemo se na razumijevanju i molimo za strpljenje. Voljeli bismo da ovakav događaj prođe bez problema i da svi surađujemo.

Sportska Udruga Neretva Run Metković

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije