Ostanimo u kontaktu

OPĆA BOLNICA DUBROVNIK

Završen projekt uređenja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema

Objavljeno prije

Završnom konferencijom projekta i konferencijom za novinare te obilaskom novouređenih prostora  Objedinjenog hitnog bolničkog prijema u OB Dubrovnik danas je obilježen završetak projekta „Objedinjeni hitni bolnički prijem“.

Projekt je sa 20 milijuna kuna sufinanciran sredstvima fondova EU, dok je ostatak sufinancirala Dubrovačko-neretvanska županija, a trajao je tri godine.

„Projekt je usmjeren na povećanje dostupnosti, učinkovitosti i djelotvornosti zdravstvene usluge, čime se postiže pozitivan utjecaj na privatni i poslovni život pacijenta. Završetkom ovog projekta uvjeti rada su iznimno bolji, a vrijeme reakcije u akutnim stanjima smanjeno je za 20 posto. Osim poboljšanja zdravstvene zaštite, na taj se način postiže i racionalizacija troškova OB Dubrovnik“, kazao je ravnatelj OB Dubrovnik doc. dr. sc. Marijo Bekić. Dodao je kako je dodatni značaj što je ovo prvi dosada ovako veliki projekt  Opće bolnice financiran sredstvima fondova EU, u čemu je nesebično pomogla i Županija te RR Dunea, a posebno je zahvalio županu Nikoli Dobroslaviću zbog potpore i razumijevanja ove problematike. „ Postigli smo korist za pacijente, a za liječnike ovo je prilika za stjecanje novih znanja i vještina, imat ćemo na jednom mjestu objedinjene sve struke, a sve u svrhu sve veće učinkovitosti i unapređivanja postojećih kapaciteta za pravovremeno zbrinjavanje svih žitelja naše Županije, ali i naših turista.“, rekao je ravnatelj dubrovačke bolnice.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević izrazila je zadovoljstvo završetkom ovog iznimno važnog projekta, zahvalivši svima onima koji su projekt podržavali od samog začetka. „Nismo uvijek nailazili na otvorena vrata, a jedini čovjek koji je uvijek pružio ruku u ovoj županiji je vaš župan i ja mu i ovom prilikom zahvaljujem na tom.“, rekla je Grba Bujević te nastavila: „Hitni prijem je jako važan jer je to mjesto na kojem ćemo svi dati sve od sebe da zbrinemo pacijenta čiji je život ugrožen. No, oprema nije sve. Mi moramo presložiti cijelu djelatnost i promijeniti pristup, jer ovo će biti hitni prijem koji će sadržavati i timove izvanbolničke hitne medicinske službe, a to je ona funkcionalna integracija o kojoj često govorimo. Hitni prijem je ogledalo jedne bolnice i izuzetno je važno, jer pokazuje kakvi se uvjeti u jednoj ustanovi nude, a ovaj je Hitni prijem doista reprezentativan.“, kazala je Grba Bujević.

U ime ministra regionalnog razvoja i fondova EU nazočnima se obratila državna tajnica Nikolina Klaić koja je kazala. „Ovaj projekt ima dvostruku ulogu; jedna je povećanje sigurnosti i skrbi za pacijente, a druga je poboljšanje uvjeta rada za liječnike, medicinske sestre, djelatnike. Sada imamo Hitni prijem na europskoj razini i doista mi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji možemo biti zadovoljni kako trošimo europska sredstva, krenuvši od Pelješkog mosta, pa projekta Zračne luke, projekata koje je pokrenuo Grad Dubrovnik. Čestitam vam na ovom uspješnom završenom projektu“, kazala je državna tajnica Klaić.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je Općoj bolnici Dubrovnik, Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu regionalog razvoja i fondova EU, DUNEI i svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta. „Ovo je najbolja potvrda i pokazatelj kolike mogućnosti otvara korištenje EU fondova. Mislim da smo mi u Županiji dokazali da ih znamo koristiti, a ovim projektom i vi u Općoj bolnici dokazujete isto“, rekao je župan te dodao kako je Županija u financiranju ovog projekta sudjelovala s nešto manje od četiri milijuna kuna, a čime su većim dijelom opremljene dvije manje operacijske dvorane.

„Dubrovačko-neretvanska županija će i dalje podupirati napore OB Dubrovnik za poboljšanje zdravstvene skrbi i sudjelovat ćemo u vašim projektima. Sada nam slijedi projekt Dnevne bolnice, a zajednički radimo na unapređenju zdravstva i u drugim segmentima pa tako već četvrtu godinu zaredom tijekom ljeta imamo hitnu helikoptersku službu, imamo dva nova dežurstva, sporazum s OB u Mostaru… Idemo u pravom smjeru, a ovaj projekt još je jedan korak ka ostvarenju kvalitetnije zdravstvene zaštite“, istakno je župan.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić istaknuo je kako je veliki značaj ovog projekta, jer on označava veliki iskorak u medicinskom, ali i organizacijskom smislu, posebice zbog integracije sa županijskom hitnom službom. Takvom organizacijom rada, u ovakvim uvjetima, istaknuo je ministar, bit će omogućeno kvalitetnije pružanje usluga.

„Mnogi mogu pričati, a rijetki znaju i mogu napraviti, a vi ste pokazali da to znate“, rekao je ministar te nastavio:  „Kako ste napravili ovaj projekt, uvjeren sam da ćete napraviti i projekt koji slijedi, puno veći projekt Dnevne bolnice i u Dubrovniku i u Metkoviću, a koji je pred samim odobrenjem. S vjerom da će moj i vaš Dubrovnik, hrvatski Dubrovnik, pružati još bolju zdravstvenu uslugu svim žiteljima županije, ali i svim turistima, ja vam upućujem srdačne čestitke.“, rekao je ministar Kujundžić.

TRAŽITE POSAO

Internacionalna građevinska kompanija traži računovođu (m/ž) koji bi se pridružio njihovom timu u blizini Stona

[SPONZORIRANA OBJAVA] Internacionalna građevinska kompanija u potrazi je za samostalnim računovođom (m/ž) koji bi se pridružio njihovom timu profesionalaca na području Dubrovačko-neretvanske županije, u blizini Stona.

Objavljeno prije

Stabilna i uspješna građevinska kompanija prisutna na svjetskom tržištu gotovo 80 godina, koja je nakon postupnog širenja na Jugoistok Europe i Bliski Istok prepoznala Hrvatsku kao idealnu zemlju za daljnju ekspanziju, u potrazi je za samostalnim računovođom (m/ž). Radom na brojnim zavidnim i raznolikim projektima kompanija se dokazala kao jedan od vodećih stručnjaka u građevinskom sektoru te su trenutno u potrazi za profesionalcima koji ovu ekspanziju vide kao idealnu poslovnu priliku.

Kompaniju u potrazi za motiviranim kandidatima koji bi se voljeli pridružiti njihovom timu stručnjaka na području Dubrovačko-neretvanske županije podupire MART GROUP RECRUITMENT d.o.o., Heinzelova ulica 70/4, 10 000 Zagreb.

Odgovornosti

 • knjiženje svih vrsta dokumenata; obračun i knjiženje putnih naloga i bankovnih izvoda
 • obračun glavne knjige, vođenje evidencije osnovnih sredstava, obračun amortizacije
 • sudjelovanje u izradi mjesečnih i godišnjih PDV obračuna
 • izrada statističkih i financijskih izvještaja za nadležna tijela
 • pomoć u pripremi podataka za godišnja financijska izvješća
 • praćenje zakona i propisa iz područja računovodstva i financija
 • sudjelovanje u procesu zakonske revizije u suradnji s vanjskim revizorom
 • analiza podataka, izvještavanje i pomoć menadžmentu u donošenje odluka, pružanje stručnih smjernica temeljenih na poznavanju lokalnog zakona iz domene računovodstva i poreznih propisa
 • ostali poslovi prema nalogu Direktora financija

Kandidat

 • minimalno SSS uz uvjet od najmanje 3 godina iskustva u računovodstvenim poslovima za pravne osobe (poželjno u građevinskoj kompaniji)
 • aktivno znanje engleskog jezika u govoru i pismu
 • računalna pismenost (Excel je neophodan) i iskustvo rada u globalnom ERP-u, dok je poznavanje JD Edwards sustava prednost
 • dobro poznavanje općih računovodstvenih procedura i načela – knjiženja, izvještavanja, porezi itd.
 • dobro poznavanje Hrvatskih standarda financijskog izvještavanja i IFRS je prednost

Osobni profil

 • spremnost za obavljanje operativnih poslova, poput dnevnih knjiženja
 • izvrsna sposobnost rada pod pritiskom i fleksibilnost, donošenje brzih i jasnih odluka, poštivanje rokova i visokih standarda rada
 • preciznost, pouzdanost, marljivost i neovisnost u radu
 • sposobnost uspješnog komuniciranja s inženjerima i ostalim članovima tima

Prijavite se

Ako se želite pridružiti uspješnoj priči našeg klijenta te se prepoznajete u traženim kvalifikacijama, javite nam se i rado ćemo Vas upoznati!

Svoj životopis pošaljite najkasnije do srijede, 29. siječnja 2020. putem linka za prijavu. Vašu prijavu tretirat ćemo s najvišom razinom povjerljivosti te Vam garantiramo povjerljivost u svim selekcijskim koracima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije