Ostanimo u kontaktu

VIJESTI IZ REGIJE

NE, NISU NADREALISTI Zastupnik Parlamenta BiH tijekom online sjednice uživo odspavao zavaljen u fotelju

Objavljeno prije

Pojedinim zastupnicima tijekom jučerašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH je bilo dosadno.

Tijekom online vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj su zastupnici raspravljali o rebalansu budžeta i Zakonu o ublažavanju ekonomskih posljedica uslijed korona krize, neki od poslanika su spavali, piše Oslobođenje portal.

Iako je ovo bila jedna od važnijih sjednica u povijesti FBiH na kojoj su se donosile odluke koje će bitno utjecati na daljnju sudbinu Federacije i njene ekonomije, pojedincima je bilo dosadno, pa je tako Suad Kaknjo, zastupnik SDA iz Zenice, na sjednici uživo odspavao zavaljen u fotelju.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije