Ostanimo u kontaktu

NOVINSKI TEKSTOVI I KOMENTATORI

Zašto je teško razumjeti neke komentatore novinskih tekstova

Objavljeno prije

Željko Čagalj, kineziolog, odlukom Uprave RK Metković Mehanika izabran je za trenera koordinatora u tom klubu za nadolazeću sezonu, s ugovorom na jednu godinu, i s jasnim ciljem da u suradnji s klupskim strukturama ostvari zacrtani plan ulaska u Premijer ligu.

Tražili smo njegov telefonski broj i dobili ga, te smo obavili jedinstven razgovor u kulturološkom i sportskom smislu.

Gospodin Čagalj je kao intelektualac i trener odgovorio na pitanja koje smo postavili.

Tekst je objavljen na našem portalu, ali tu nije kraj priče.

Prijatelji su me upozorili na komentare poslije  teksta, pa sam ih nekako pohvatao, iako to ne činim.

Ne znam kriju li se u komentarima (fb) prava imena komentatora niti me to zanima, ali mene i mnoge druge zanima objava Ivane Veraja Bajo :

-Prilikom nabrajanja metkovskih trenera uvijek izostave (portali) zvučna metkovska prezimena. Mi koji živimo rukomet od malih nogu, čiji su preci stvarali ovaj klub, slučajno ili namjerno su izostavljeni. Pametnom dosta-.

Onda se javlja nekadašnji sportski direktor RK Metković Mehanika koji poziva sve uvrijeđene , izostale i ne nabrojane neka se jave autoru članka , koji nije proizišao iz kluba RK Metković 1963 (ne znamo o čemu je riječ), nego je djelo sportskog novinara portala.

Potom Frano Veraja kaže : „još malo bit će više lajkova na komentar nego na tekst, uzet ćeš posao ovom piskaralu.“

E, pa ljudi moji, ni u snu nisam očekivao da će moji sugrađani na takav način komentirati jedan članak o novom treneru RK Metković Mehanika. Jer, ako se radi o precima koji su stvarali klub, i ja sam bio tu. Godinama. Tisuće puta spominjao sam svoje prijatelje iz generacije koji su stvarali rukomet. Ovom prigodom spomenuo sam samo neke , prema generacijskoj nomenklaturi . Nitko normalan ne može zaboraviti ulogu u razvoju rukometa braće Veraja i ostalih, ali tema teksta bio je novi trener našeg  kluba.

Nedavno su me upozorili na jedan „fb“ komentar : „ pisat će dok se ne ohladi“, usmjeren na moje ime i prezime.

I da zaključim, hvala svima koji argumentirano ukazuju na manjkavosti mojih tekstova. Onima koji žele difamirati nečiji rad preporučam pažljiviju analizu tekstova i osobno reagiranje ili prema uredniku ili prema autoru.

IMA TURISTA

U neretvanskom priobalju ljetuje približno 14 tisuća gostiju

Objavljeno prije

Autor

U protekla dva tjedna naglo je porastao broj turista na području neretvanskog priobalja , od Kleka do Zaostroga, što je dobar znak da će iznajmljivači i hoteli relativno dobro poslovati pa i da će ostvariti veći postotak broja noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Prema procjenama na tom području ljetuje oko 14 tisuća gostiju, a kad se pribroje vikendaši pa i vlasnici kuća za odmor, tada je brojka zasigurno puno veća, što se vidi i po krcatim plažama pa i onima koje su nekada bile manje atraktivne.

Naravno, najveći broj turista dolazi nam iz Češke Republike, Poljske i Bosne i Hercegovine. Inače, to je područje tradicionalna destinacija građana Bosne i Hercegovine , koji su unatoč pandemiji došli i ove godine s tim da ugovaraju značajno manji broj noćenja nego li prijašnjih godina.

Povećan broj gostiju svakako se odražava i na poslovanje ugostitelja koji će ipak značajno umanjiti štete od pandemije korona virusa.

Što se tiče kulturnih, zabavnih i pa i gastronomskih priredbi, njih je ovoga ljeta svakako manje, opet zbog poznatih razloga, odnosno preporuka stožera civilne zaštite.

Novopridošli gosti zastaju uz Jadransku magistralu od Opuzena do Ploča, ili od Opuzena do Kleka kako bi se ne samo odmorili već i opskrbili domaćim voćem i povrćem, kojega su naši poljoprivrednici proizveli u dovoljnim količinama.

Predstavnici turističkih zajednica i ugostitelji nadaju se da će sezona potrajati ne samo u kolovozu već i rujnu, a ponegdje i u listopadu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije