Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

POLJOPRIVREDNA SAVJETODAVNA SLUŽBA

Zaštitite agrume od uzročnika bakterijskih i gljivičnih oboljenja

Objavljeno prije

Mandarine

Vrijeme je za preventivnu mjeru zaštite nasada agruma od uzročnika bakterijskih i gljivičnih oboljenja.

U Hrvatskoj su za tu namjenu registrirani pripravci na osnovi bakra trgovačkog naziva: Neoram WG, Nordox  75 WG, Bordoška juha Caffaro 20WP, Champion, Cuprocaffaro 50 WP. Radi suzbijanja prezimljujućih oblika štitastih uši, lisnih uši i grinja bakrenom pripravku moguće je dodati mineralno ulje trgovačkog naziva: Bijelo ulje, Mineralno svijetlo ulje, Promanal Neu, Ovipron Top ili Ovitex. Zaštitu je moguće napraviti i pripravkom koji je kombinacija bakrenog –hidroksida i parafinskog ulja, trgovačkog naziva Modro ulje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pripravke primijeniti prema uputi na etiketi!

Svako tretiranje je potrebno zabilježiti u evidencijski list o uporabi sredstava za zaštitu bilja, a praznu ambalažu zbrinuti na pravilan način.

Proizvođače agruma upozoravamo da se u zaštiti smiju koristiti samo pripravci koji imaju dozvolu u RH. Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na sljedećoj  adresihttp://fis.mps.hr/trazilicaszb/

 Ivana Tomac Talajić dipl.ing.agr.

Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije