Ostanimo u kontaktu

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Zaraženo pet novih osoba iz Metkovića, ukupno 18 u županiji

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o osam osoba iz Dubrovnika (5 muških, 3 ženske) od kojih je 1 muška osoba kontakt ranije poznatog slučaja. Zaraženo je 5 osoba iz Metkovića (2 muške i 3 ženske), od čega se jedna muška i jedna ženska osoba vežu za jednu svadbu, a 1 ženska osoba je kontakt ranije poznatog slučaja.

Zaražene su i jedna muška i jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke, jedna ženska osoba iz Orebića, te dvije strankinje koje su trenutno u Dubrovniku, a obje su kontakti ranije poznatog slučaja.

Tri zaražene osobe s prebivalištem u Zagrebu više nisu na području naše županije. Imamo 3 izliječene osobe – jedna iz Dubrovnika, jedna iz Janjine te jedna iz Župe dubrovačke.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 9407 uzoraka.

U samoizolaciji se nalaze 442 osobe, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

SVI ČEKAJU ODLUKU

Zatvaraju se kladionice i svi kafići, zabranjuju se svadbe, a škole i teretane ostaju raditi?

Objavljeno prije

Vlada u 12 ima sjednicu na kojoj će objaviti dosad najstroži paket mjera. Ipak se ide u zatvaranje svih kafića i kladionica, teretane ostaju raditi uz pooštrena epidemiološka pravila. Nema svadbi i sajmova…

Vlada bi danas na sjednici u podne trebala objaviti nove mjere u borbi protiv pandemije koje će vrijediti do Božića.

Radi se o najstrožem paketu mjera dosad.

Kako prenose 24sata.hr, ipak se ide u zabranu rada svih kafića, osim onih u hotelima i kampovima.

Zatvaraju se kladionice, a zabranjuju se i svadbe. Teretane i fitnes centri će ostati otvoreni uz pooštrena pravila.

Nema sajmova i priredbi. Škole, kina i kazališta ostaju otvoreni.

To je, kako piše Jutarnji list, zadnji nacrt mjera koje su usuglasili jučer na užem kabinetu Vlade, a danas ga mora potvrditi Andrej Plenković. Mjere bi trebale stupiti na snagu u petak u ponoć.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije