Ostanimo u kontaktu

ZABRINJAVAJUĆE VIJESTI IZ PLOČA

Zaraženi gotovo svi štićenici i zaposlenici iz Doma u Pločama, ako ne bude discipline stvari bi se mogle jako zakomplicirati

Objavljeno prije

Situacija s koronavirusom ozbiljno se zakomplicirala u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je danas od 15 novozaraženih na području županije većina štićenici staračkog doma u Pločama.

– Pred nama su teški dani, sasvim sigurno. Molimo da izbjegavate sva obiteljska druženja, mi sada ne znamo tko je sve zaražen i stvari se mogu jako zakomplicirati ako ne budemo disciplinirani. Svi uzorci pacijenata iz staračkog doma u Pločama pokazali su se pozitivnima – poručili su iz Stožera, javlja Ploče Online.

– Većina iz Ploča, zajedno s ravnateljicom, njih devetoro, smješteni su u bolnici – rekao je doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

– Nažalost, došli smo u tu fazu i pred nama su teški i izazovni dani. Još jednom apel svima da se pridržavamo svih uputa, izbjegavajmo velika obiteljska okupljanja. Nitko od nas sa sigurnošću ne može reći, jesmo li nositelji virusa – rekao je načelnik Stožera.

– Stanje je teže, epidemiju ne držimo posve pod kontrolom. Ne znamo sve kontakte zaraženih, odnosno bolest se širi i izvan poznatih kontakata dosad oboljelih – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

ZAPOČELO 'SPAJANJE' KRAJNJEG JUGA HRVATSKE

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao gradilište Pelješkog mosta

Objavljeno prije

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas je, u pratnji ministara Olega Butkovića i Marka Pavića, ministrice Marije Vučković, saborskog zastupnika Branka Bačića, državnih tajnikâ, predstavnika Hrvatskih cesta te predstavnika izvođača radova obišao gradilište Pelješkog mosta, a u obilasku su sudjelovali župan Nikola Dobroslavić i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo.

Tom prilikom je premijer Andrej Plenković istaknuo kako Pelješki most, kao jedna od najvažnijih i strateški najbitnijih infrastrukturnih investicija ove Vlade, poprima svoje obrise, a za sve nas, osobito za kolege i prijatelje iz Dubrovačko-neretvanske županije on znači ravnopravan status te županije u čitavom sustavu i teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske.

Na Pelješkom je mostu započelo postavljanje rasponske konstrukcije, na samom gradilištu je oko 600 radnika te još 200-tinjak na pristupnim cestama i sve zasad ide prema planu.

“Rok završetka je bio 31. srpnja 2021., no zbog koronavirusa i nemogućnosti naših stručnjaka da odu u Kinu i vide kako se proizvode pojedini segmenti i elementi mosta, moglo bi doći za oko dva do tri mjeseca produljenja toga roka”, poručio je predsjednik Vlade iz Komarne. Dodao je i kako su predstavnici CRBC-a, kineske kompanije za izgradnju cesta i mostova, spremni uložiti dodatne napore, a i na političkoj se razini može tražiti da se stvari ubrzaju.

Premijer Plenković je tom prilikom kazao i kako izgradnja dijela pristupnih cesta koji je dobio Strabag ide dobro i u rokovima, a dio koji je dobio grčki Avax nešto kasni s početkom, ali bi kroz idućih mjesec dana i tu trebalo sve biti u funkciji.

„Pelješki most, projekt vrijedan 520 milijuna eura, će jednom zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske“, istaknuo je predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije