Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Započeo mjesec borbe protiv ovisnosti

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Svake godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u narednom razdoblju provest će se niz aktivnosti koje imaju za cilj podizanje razine svijesti javnosti na problem svih oblika ovisnosti. Tako će policijski službenici, samostalno i uz partnere,  održati edukativna predavanja u osnovnim i srednjim školama, postaviti informativne štandove i pojačano djelovati na suzbijanju svih nedozvoljenih sredstava koje izazivaju ovisnosti.

U prvih 10 mjeseci 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je 149 kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga i 687 prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga.  Što se tiče zapljena droga, evidentirano je 836 zapljena različitih oblika droga, koje su oduzete od 746 osoba, dok su najzastupljenije zapljene marihuane (90,6 kg).

Jedna takva aktivnost održana je 15. studenog u srednjoj Turističko-ugostiteljskoj školi u Dubrovniku kada je roditeljima učenika prvih razreda srednje škole od strane  djelatnika Županijskog zavoda za javno zdravstvo i policijskih službenika održano predavanje o ovisnostima, odgovornostima i kažnjivim ponašanjima djece i mladih. Roditelji su upoznati kako prepoznati ovisnosti, kada i gdje potražiti pomoć, a posebice im je skrenuta pozornost na nove/popularne i lako dostupne sintetičke droge koje se nabavljaju u tzv smart shopovima.

Pored edukacija pojačat će se: 

– aktivnosti u prometu te testiranje vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu,

-aktivnosti na graničnim prijelazima u cilju suzbijanja međunarodnog krijumčarenja droga

-kontrola prodaje i usluživanja alkohola, te prodaje cigareta i igara na sreću  maloljetnicima

-poštivanja gradskih Odluka o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića u Gradu Dubrovniku i Gradu Metkoviću

PU dubrovačko-neretvanska

POZNATI DETALJI JUČERAŠNJE NESREĆE

S motorom udario u parkirano vozilo i teže se ozlijedio

Objavljeno prije

Jučer, 24. veljače, tijekom popodnevnih sati, u Metkoviću se dogodila prometna nesreća koja je za posljedicu imala ozlijeđenu osobu i materijalnu štetu na automobilu.

Do prometne nesreće je došlo kada se 23-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilima A2 kategorije, krečući se ulicom Andrije Kačića Miošića u Metkoviću, uslijed neprilagođene brzine, s motociklom dubrovačkih registarskih oznaka pao na kolnik, nakon čega je u klizanju udario u nepropisno parkirano vozilo dubrovačkih registarskih oznaka, koje se nalazilo uz rub kolnika.

Uslijed udara, vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede neopasne za život, zbog kojih je prevezen u splitsku bolnicu gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije