Ostanimo u kontaktu

Iz Policije

Započelo izdavanje pograničnih propusnica

Objavljeno prije

mupIzdavanje pogranične propusnice prema odredbama Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine sklopljenog 2003. godine započelo je u Republici Hrvatskoj u svim policijskim upravama i postajama u pograničnom području uz zajedničku državnu granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje imaju upravne poslove, dana 6. svibnja 2013. godine.

Pravo na pograničnu propusnicu prema navedenom Sporazumu u Republici Hrvatskoj imaju svi državljani Republike Hrvatske koji imaju prebivalište u pograničnom području s Bosnom i Hercegovinom, odnosno u području uz državnu granicu u dubini od 5 kilometara.

Stanovnici pograničnog područja Metkovića imaju mogućnost podnijeti zahtjev u Policijskoj postaji Metković na adresi Ulica Splitska 3.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Pogranična propusnica dopušta njenom nositelju prijelaz državne granice na graničnim prijelazima za pogranični promet koji su navedeni u pograničnoj propusnici, te na prijelaznim mjestima koja su upisana u pograničnu propusnicu, kao i neprekidni boravak na području druge ugovorne stranke do 7 dana, koji se uz odobrenje nadležnih tijela ugovornih stranaka, može produljiti do 30 dana. Osoba koja traži upis prijelaznog mjesta u pograničnu propusnicu mora priložiti dokaz o opravdanosti prelaska državne granice na određenom prijelaznom mjestu, kao primjerice u slučajevima kada ima poljoprivredno zemljište u pograničnom području ili joj je to najkraći put do posla ili škole koja se nalazi u pograničnom području Bosne i Hercegovine.

Cijena pogranične propusnice iznosi 60,00 kuna i izdaje se s rokom važenja od 5 godina. Djeca mlađa od 14 godina mogu biti upisana u pograničnu propusnicu jednog ili oba roditelja ili skrbnika. Međutim, na zahtjev roditelja ili skrbnika može se izdati pogranična propusnica i za djecu u dobi od 5 do 14 godina.

Bez obzira na predstojeće sklapanje novog Sporazuma o pograničnom prometu između dvije država, pogranične propusnice izdane prema važećem Sporazumu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu i suradnji biti će važeće do datuma koji je na njima ispisan kao datum isteka roka važenja, odnosno 5 godina od dana izdavanja.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije