Ostanimo u kontaktu

VID

Započeli radovi u vrijednosti od gotovo 600 tisuća kuna

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan se na svojoj službenoj Facebook stranici osvrnuo na radove u Vidu u iznosu od gotovo 600 tisuća kuna.

Započeli su radovi na pojačanom održavanju nerazvrstanih cesta koji obuhvaćaju ulicu Hrvatskih mučenika, ulicu Strana, ulica Gradina i dio ulice Ante Taslaka. Radovi obuhvaćaju strojni iskop trupa za proširenje ceste, strojno grebanje postojećeg asfalta, izradu nosivog sloja, izradu izravnavajućeg sloja betona te izradu habajućeg sloja asfalta.

Također, započeti su i radovi na uređenju okoliša mrtvačnice u Vidu. U sklopu projekta izvode se pripremni radovi, rušenje i montaža, zemljani radovi, betonski radovi, izrada podloge, nabava i montaža opreme te hortikulturno uređenje okoliša.

Izvor: Facebook stranica – Dalibor Milan

ŽUPANIJA SPREMNA POMOĆI U PROMOCIJI NAŠIH VINA U SAD-u

Župan Dobroslavić primio predstavnike američke tvrtke CPWI i vinske udruge Komarna 7

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnikom UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem i direktoricom tvrtke Dubrovnik partner sastao se danas s predstavnicom američke tvrtke ”Croatian Premium Wine Imports” (CPWI), podrijetlom Metkovkom, Mirenom Bagur te predstavnikom vinske udruge Komarna 7, Mihovilom Štimcem.

Bangur je ovom prilikom prezentirala svoje poslovne planove za uvoz vina i promociju Dubrovačko-neretvanske županije u SAD-u, te istaknula kako njezina tvrtka vrši uvoz i distribuciju vina iz vinogorja Komarna na predjelu Bostona u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

Kazala je i kako interes za našim vinima na američkom tržištu premašuje očekivanja, stoga planira osim uvoza vina iz vinogorja Komarna, uvoz vina iz drugih dijelova županije, ali i proširiti tržiušte na ostale dijelove SAD-a.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako jug Hrvatske ima najbolja vina u državi, te napomenuo kako se po proizvodnji osim Komarne mora spomenuti i Pelješac, Korčula i Konavle.

Ustvrdio je kako je Županija spremna pomoći u okviru svojih mogućnosti te dodao da je svaka promocija naših vina uvijek dobrodošla. Napomenuo je i kako Županija već šest godina organizira DubrovnikFestiwine na kojem promovira vina i vinare s juga Hrvatske.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije